söndag 31 januari 2010

Kan man försova sig en söndag?


Jag försov mig idag. Eller. KAN man försova sig en söndag? När man är ledig. Det var nog mer så att jag sov länge. Ända till klockan halv nio.

Jag är morgonmänniska. Brukar kliva ur sängen klockan sex i vanliga fall. Pigg som en lärka i huvudet, fast stel som en planka i ryggen.

Så för mig känns det konstigt att sova till halv nio en söndag morgon. Det känns som att jag tappar bort en del av dagen. Förmiddagen går så snabbt. Snart är det dags att tänka på middagen, känns det som.

Ändå vet jag hur viktigt det är att kunna sova extra mycket på helgen för att orka med arbetsveckan. Så visst var det härligt att jag kunde sova så länge på morgonen både igår och idag. Det tror jag att jag kan tacka yoga-träningen i fredags för. Den ger mig riktigt djup och skön sömn. Återhämtning för både kropp och själ.

Jag har träningsvärk idag. Det gör ont att röra sig och det gör ont när jag skrattar. En varm dusch var skönt. Det finns nästan alltid något gott som man kan göra för sig själv. Det är fint.

4 kommentarer:

 1. Jag som är nattjobbare behöver ju aldrig ställ väckarklockan om det inte är nåt speciellt..så jag är kvällsmänniska och sover nästan alltid till halv nio - nio...passar mig bra.

  SvaraRadera
 2. Hej Anne-Sofie!

  Och jag, jag tror aldrig att jag skulle klara ett nattarbete mer än tillfälligt. Jag skulle säkert somna på mitt pass. :)

  Fast det måste vara skönt att inte behöva ställa väckarklockan. Låta kroppen få vakna i sin egen takt.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Hoho, klart man kan ;) Om man sover bort hela dagen ;)

  SvaraRadera
 4. Hej Fredrika!

  Ha, ha.... Sova bort hela dagen!

  DET, det tror jag att jag har glömt bort hur man gör. Det har jag nog inte gjort sedan jag var tonåring, tror jag.

  Jag kanske skulle göra det en dag. Sova bort hela dagen...:) Undrar hur det skulle kännas? :)

  Tack för tipset!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera