tisdag 30 mars 2010

All denna kärlek i världen


Det finns så mycket kärlek här i världen.

Jag mötte den idag igen. Först inuti mig själv, på väg förbi kyrkan som lät en stilla ringning strömma in genom mina öron till min själ. Sedan i fåglarnas så intensiva, förväntansfulla kvitter trots frosten som fallit under natten som ett vitt täcke igen över marken.

Sedan när jag möter mina arbetskamrater. Jag får leenden, jag får klappar på axeln, uppmuntrande ord, vi kramar varandra. Kärlek. Arbetsglädje.

Kärlek... när vi sitter tillsammans och planerar arbetet. Inser att vi måste planera om igen, göra det lättare för var och en, så att alla orkar utan att stupa. Kärlek...

Kärlek... i påskägget som låg där på bordet framför vars och ens plats vid bordet. Ett litet påskägg som någon fyllt med en påse mandelägg, en bit mörk choklad och en dröm... varsin trisslott till alla, en trisslott som kanske, kanske innebär en miljon... kärlek, drömmar... kärlek.

Kärlek... i ögonen, i leenden, i skrattet kring bordet. Denna kärlek som kan verka så liten men som är så ofantligt stor. Så stor för mig att hela jag känner mig överfull av den. Känner mig som en uppblåst stor blå badboll, uppblåst i kärlek, med kärlek. Överfylld, sprickfylld av kärlek.

Kärlek... när jag hör skogsduvorna kuttra i parken intill kyrkan på väg från jobbet till bilen. Jag ser ett litet barn lyfta sina armar mot himlen, se upp i det blå och skratta... kärlek...

Kärlek... finns överallt... i mig... i dig... i alla jag möter... i allt jag ser runt omkring mig... kärlek... min kraftkälla... det som gör mig till en levande människa i ett oändligt och hisnande universum. Ett universum av kärlek.

6 kommentarer:

 1. Den som får mycket kärlek kan ge mycket kärlek. Du är en sådan person Anna-karin. Du ger och ger utan din kärlek till oss på din blogg.Tack
  kram Carola

  SvaraRadera
 2. Hej S o F!

  Tack! Tack för att du läste min text, det gjorde mig väldigt glad!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Hej Carola!

  Tack för det du skriver till mig. Du ger själv så mycket av dig själv i din blogg. Att dela med sig är kärlek för mig.

  Ska vi då aldrig få tid att fika ihop på Ikea, du och jag...:)) Det är ju helknäppt...:)) Tur att vi kan blogga till varandra i alla fall. Du har skrivit så mycket tänkvärt om kärleken i din blogg idag. Jag har läst utan att kommentera. Många fina tankar var där, tyckte jag. Tack för dem.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Vad fint skrivet!
  Kärlek finns, det gäller bara att kunna upptäcka den...

  Kram och god natt!

  SvaraRadera
 5. Hej Gunilla!

  Tack! Jag blev glad att du läste mina ord.

  Visst finns det kärlek här i världen! :)

  Kramar
  Anna-Karin

  SvaraRadera