söndag 28 mars 2010

Sommartid - behåll morgonrocken på


Idag är det en sådan där söndag när jag funderar på att behålla morgonrocken på precis hela dagen. Dels för att jag fortfarande är förkyld och öm i kroppen. Dels för att ute är det gråmulet. Och så har det ju blivit sommartid också. Det är väl snart kväll igen, tänker jag. Är det någon idé att ta på sig kläder när man snart ska krypa in i nattlinnet igen?

Den här första dagen med sommartid brukar kännas så konstig och gå så märkligt fort. Plötsligt är det dags för middag enligt klockan, fast jag själv är inte hungrig än. Plötsligt är det dags att gå och lägga sig, enligt klockan. Fast själv är jag inte trött än.

Ja, ja. Man vänjer sig. Vid sommartid också. Det brukar ta ungefär två veckor för mig, innan min kropp har vant sig vid den nya rytmen.

Vissa forskare kan se samband mellan bytet till sommartid och ökad risk för hjärtinfarkt till exempel, läste jag häromdagen. Det förvånar mig inte. Jag är mot sommartid/vintertid. Jag tycker att vi skulle ha samma tid året om. Jag tror att vi människor och djur är skapade för att följa ljusets rytm mer än klockans, egentligen.

Men det är inte lätt att ändra på det som enskild individ. I det här fallet får jag helt enkelt följa med strömmen. Vi har ställt om alla klockor till sommartid här hemma nu på morgonen. Min lilla protest mot allt detta får kanske bli att jag bestämmer mig för att stanna kvar i morgonrocken hela dagen. Jag får se hur det blir med det.

6 kommentarer:

 1. Tack för ditt besök och dina otroligt fina kommentarer! Jag är själv så dålig på att kommentera. hos andra fast jag vet hur bra det känns att få.
  Behåll du morgonrocken på idag. Vad gör det? Jag älskar att måsla runt i min morgonrock och gör de ganska ofta.
  Hoppas att du snart känner dig bättre!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 2. jag skall ta mig en liten siesta nu!
  :)

  SvaraRadera
 3. Hej Gunilla!

  "Måsla" runt i morgonrocken var ett härligt uttryck, tycker jag! Jag har faktiskt aldrig hört det förut. Så då lärde jag mig något nytt idag också, tack för det, Gunilla! :)

  Jag har måslat runt här hemma i morgonrocken ända tills för en timme sedan ungefär. Då skulle jag ändå prova en ny tunika som jag hade köpt och när jag ändå hade den på mig, då var jag ju så gott som färdigklädd. :))

  Så nu måslar jag inte runt längre i min morgonrock... :)

  Jag hoppas också att jag snart mår bättre. Jag känner dofter i alla fall, doft av mat och så. Och då är jag väl snart bra igen, tänker jag.

  Jag slappar rätt mycket idag också. Laddar mina batterier.

  Ha det bra!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Hej Tigris!

  Siesta! Det låter helt underbart. Se till så du inte siestar resten av dagen, bara... :))

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Måslat är ett uttryck jag använder ganska ofta. Det finns även i en del av mina blogginlägg :) med förklaring för dem som inte förstår sig på mig....
  http://blogg.passagen.se/pgrrr/entry/idag_%C3%A4r_det_en_s%C3%A5n

  Ha en fortsatt bra söndag!

  SvaraRadera
 6. Hej Gunilla!

  Så fint att du ger mig en länk så jag kan kolla vad du egentligen menar med "måsla". Tack!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera