lördag 27 mars 2010

Dropp från himlen, näsan och duschen


Idag droppar det lite varstans, känns det som. Det regnar ute. Det droppar från min näsa för jag är förkyld. Och snart ska jag ställa mig i den varma duschen. Då droppar det där.

Jag menar inte att klaga över att det regnar. Tvärtom. Jag snarare jublar. Så som jag längtat efter ett vårregn denna långa vinter! Och idag är det här, regnet, äntligen! Äntligen ett riktigt vårregn!

Förkylningen? Det är väl en vanlig vårförkylning, inte mycket att klaga på där heller. Jag får ta hand om mig, ta det lite lugnt. Kanske unna mig en liten tupplur mitt på dagen. Det brukar göra susen.

Dropparna från duschen... de längtar jag efter just nu. En morgondusch får verkligen kroppen att vakna och känna sig glad, tycker jag. Inte en enda sekund har jag ångrat renoveringen av vårt badrum. Det där stora duschmunstycket som vi bestämde oss för har varit underbart, jämfört med hur vi hade det tidigare. Det är så ljust och vilsamt i det nyrenoverade badrummet också. Jag njuter av det varje gång jag går in där, faktiskt. I veckan hängde jag upp ljusblå handdukar där. Det blev vackert i allt det vita och till ekmöblerna. Ljusblått som en vårhimmel.

Linda, bloggare på Passagen har gett mig tips om hur jag ska hålla mitt nyrenoverade badrum fräscht under en lång tid. Hon har gett mig suveräna tips om hur jag bäst ska ta hand om allt det nya, alla fina material, när jag städar, utan att skada det.

Det är en av de saker som jag älskar med att blogga, att jag kan lära känna människor med kunskaper inom olika områden som jag annars troligen aldrig skulle träffat på. Och så kan man fråga varandra om olika saker, be om råd och dela med sig av det man själv har kunskap om. Det tycker jag är fint och generöst. Att dela med sig ger glädje till både sig själv och andra.

2 kommentarer:

 1. Hihi, jag blir så glad varje gång jag ser att du haft nytta av mina tips, för mig är de ju vardagsmat och jag tror att ALLA kan sånt... Funderar på att blogga om en dag på mitt jobb... vi får se vad det blir...

  SvaraRadera
 2. Hej Linda!

  Jag har ju så himla stor nytta av tipsen du gav mig, Linda. Jag tror ingen annans badrum skiner som mitt, sedan du gav mig dina tips. :) (Kanske ditt eget då möjligtvis. :))

  Visst tror man gärna att alla andra kan det man kan själv, men så är det ju sällan i verkligheten. Vi kan alla olika saker på olika sätt. Att dela med sig av det man kan tycker jag är värdefullt som människa.

  Det låter som en bra idé, tycker jag, att blogga om en dag på ditt jobb. Det kommer jag absolut att läsa om du skriver det en dag. Kanske finns där ännu mera tips att hämta, i ett sånt inlägg, tänker jag. Sånt som man kan använda sig av i sin vardag.

  Städa är ju faktiskt nödvändigt. Inte alltid, men ibland. Det är till och med viktigt, för annars blir allt en enda röra. Jag minns hur det såg ut här hemma när jag blev sjuk och inte orkade städa överhuvudtaget under en lång tid. Med småbarn i huset. Kaos, det är bara förnamnet.

  Om man har bra rutiner för städningen, blir det inte heller så ansträngande, tycker jag. Till och med roligt ibland. Särskilt efteråt när man sätter in blommor och det är klart och luktar gott!

  Ha det bra!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera