lördag 13 mars 2010

Frukost på sängen


Frukost på sängen. Ja, det var väl det enda som fattades, idag på morgonen. Solen skiner. Himlen är blå. Det är plusgrader ute. Frukost på sängen. Det hade varit gott.

Jag kunde ju gjort den till mig själv, så klart. Jag behövde inte få den serverad på sängen. Inte idag. Bara när det är min födelsedag. Då gillar jag att få frukost på sängen. Serverad.

Men så är det ju smulorna. Det är det jag INTE gillar med frukost i sängen. Ja, jag bryr mig inte särskilt när jag väl ligger där och äter. Men när jag ska lägga mig igen på kvällen. Och där är fullt med smulor i sängen... nej, det gillar jag inte.

Då tycker jag mer om att äta frukost i fåtöljen i morgonrock på helgen. Så som jag har gjort den här morgonen. Fortfarande läppjar jag på mitt vita té ibland. Jag gillar vitt té. Det har en lite blommig smak. Och så blir det aldrig beskt, inte ens om det har svalnat.

Snart ska jag ta mig kaffe. Med italienska Biscotti från Kroatorpet i Huskvarna. De gör dem själva där, biscottisarna. Så de är inte särskilt italienska. Mer huskvarniska. Men goda som sjutton! Hembakade och de finns i flera olika smaker. Självplockning och man betalar hektovis.

Jag var där i veckan och plockade till mig några i en påse. Det blir alltid, alltid dyrare än jag tror att det ska bli. Alla skorpor är inte billiga skorpor.

12 kommentarer:

 1. Frukost på sängen jo då. Men jag skulle nöja mig med en kopp kaffe varje morgon på sängborde när jag vaknar. Det händer inte så ofta men men..
  Ja det finns ju skorpor som är mer som småkakor har jag märkt.

  Hoppas du är glad idag.
  kram Carola

  SvaraRadera
 2. Godmorgon Carola! Du fick mig att skratta till så högt att jag kanske väckte tonåringen. :)) Jag blev så förvånad när jag satt här och pysslade med min blogg och plötsligt så var där en kommentar! Härligt! Att få skratta så på morgonen. Tack, Carola, för det! :)

  Du nöjer dig med en kopp kaffe varje morgon på sängbordet. Ja, det låter inte dumt det. Man skulle ju kunna göra klart det kvällen innan och ha det färdigt i en termos på morgonen. Skorpor kan man också ha. De blir ju inte torra över natten. :) För de är ju redan torra. :))

  Det finns små goda skorpor som man kan köpa i burk. Små, runda skorpor som kallas för "finskorpor". De skorporna är som småkakor, smälter i munnen, inte så stora.

  De här biscottisarna som jag kallar huskvarnisar, de är ganska så stora. Och så hårda att man måste doppa dem i någonting blött och varmt för att de ska gå att äta utan att man tappar några plomber. :))

  Jag är glad idag, Carola! Lite nyvaken just nu, fast glad. Och jag blev ännu gladare för din kommentar här. :) Hoppas att du också är glad.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Grattis på födelsedagen! Har det redan gått ett helt år "sen sist"?

  SvaraRadera
 4. Hej Anne-Sofie!

  Nej, jag har inte fyllt år. Inte ännu. Säg inte att det ska bli såna där "konstiga" missförstånd igen om min födelsedag som förra året, ha, ha, ha....)) Oj, vad jag skrattar nu, när jag tänker på hur konstigt allt blev då. Det är ett härligt minne för mig, verkligen. :))

  Vad har jag skrivit, tänker jag? Jo, att jag skulle vilja ha frukost på sängen, tror jag. Det är nog bäst att jag läser alltsammans en gång till. :)) Tack ändå för ditt grattis, det kan man aldrig få för många av. :))

  Det är allt en dryg månad kvar än till min födelsedag. Så än så länge är jag "bara" 50 år. Och ser ut som 40. :)) Och känner mig som 17. :))

  I alla fall idag! Jag får väl se hur jag känner mig imorgon. Det vet man aldrig, då kanske jag känner mig som 100.

  Ha det bra!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Jag gillar inte heller frukost på sängen av den anledningen, inte har jag tillräckligt många kuddar för att sitta bekvämt heller... å så vinglar brickan, nä då myser jag hellre i soffan...
  vitt te har jag aldrig druckit, jag kanske ska prova det?!

  SvaraRadera
 6. Hej Maskroskvinnan!
  Ja klivan är fin synd bara att bladen
  tagit skada av solen,men nu vågar jag
  inte röra den heller skulle ju satt om
  den för ett tag sen,men nu när den blomma
  vågar jag inte röra den.
  Undrar om den fått namnet kliva för den vill ur krukan....
  Jo smörgåstårta är gott,de jag gjorde själv
  gjörde jag på langgångsbröd så den var fyrkantig,men det fodras man har plats i kylskåpet när man gör den inte sant?
  Om jag följer med i morgon så liten lust som jag har så verkar det luta åt att stanna hemma.
  Det var många år sen jag såg melodifestivalen.
  Jag önskar dej en trevlig Lördag.
  Kramar.

  Nej gratta dej på födelsedagen det gjorde jag så många gånger i fjol så det blev helt bakvänt haha

  SvaraRadera
 7. Hej Linda!

  Nä, fy sjutton för smulor i sängen. :)

  Det går väl an om man får presenter och blommor samtidigt, men annars så kan det vara.

  Om man ändå äter frukost i sängen någon gång, så får man tänka på att borsta bort smulorna innan man går och lägger sig i den på kvällen. :)) Jätteviktigt... :))

  Hellre frukost i soffa eller fåtölj än i säng. Utom då vid alldeles särskilda tillfällen.

  Testa gärna vitt té, det är jättegott, tycker jag. Anledningen till att jag började dricka vitt té var att jag inte tål koffein så bra, jag får ont i magen av det. (Stressmage...). I vitt té ska det vara mycket lite koffein. Så det går bra för mig att dricka det.

  Ha en fin lördag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Hej igen Agath!

  Nej, det är inte värt att röra den fina Klivian nu när den blommar. Det skulle inte jag heller göra.

  Ja, man kan ju undra om den heter Klivia för att den vill kliva ur sin kruka. :)

  Det stämmer, ska man göra smörgåstårta får man se till att ha plats i kylskåpet. Det har man ju inte alltid. Ibland är där överfullt.

  Så du tittar inte på Melodifestivalen? Det är det ju inte alla som gör. Fast jag gör det, inte alla gångerna. Men ikväll när det är final vill jag se det. Jag tycker så mycket om att lyssna på musik.

  Ha, ha.... du minns också min födelsedag och hur tokigt allt blev. Härligt! Att det blev så, att så många skrattade samtidigt. Och att så många grattade mig så många gånger. Nästan som att jag fyllde 100 i stället för 50.

  Jag fyller år den 21 april, det är lika bra att jag skriver det så inte det blir tokigt i år igen, ha, ha... :)

  Det var ju jag själv som ställde till det på något konstigt sätt med hur jag skrev om det. :)

  Ha en bra lördag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 9. Maskroskvinnan!
  Undrar om det inte hade något med din katt att det var den som fyllde år var det inte så?
  Kramar

  SvaraRadera
 10. Hej Agath!

  Vilket minne du har! Visst var det så! Nu minns jag det också. Det var ju så allt började, helt rätt.

  Tack för att du berättade det! Det är ett så roligt minne för mig. :)

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 11. Så tokigt det kan bli!! Man kände sig en aning dum när man kom in med hela baletten...blomma, vers och grattis på fel dag...hihi...

  Kram:-)

  SvaraRadera
 12. Hej Anne-Sofie!

  Ha, ha... så kul att du berättar hur du kände det, att du kände dig "en aning dum", ha, ha... :)

  Jag tyckte att det var så roligt. Jag minns hur jag skrattade, jättemycket.

  Jag är säker på att en del av mina nya skrattrynkor vid ögonen kommer från just den här händelsen. Så som jag skrattade! :))

  Så, Anne-Sofie, tack så väldigt mycket för att det blev så tokigt. Jag älskar när det blir så tokigt att man bara skrattar till slut. Jag glömmer aldrig den tokiga födelsedagen. Det kändes som att den aldrig skulle ta slut...:)) Som att jag firade i flera veckor. :))

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera