torsdag 18 mars 2010

Glad och skit samma


Idag vaknade jag jättetidigt, redan vid klockan halv fem och sedan kunde jag inte somna om. För då kom gryningsljuset och lyste in mellan fönsterkarmen och rullgardinskanten. Det är härligt nu, tycker jag, att få vakna till dagsljuset igen.

Det kändes ljust, men när jag drog upp rullgardinen, så var det gråmulet mildväder därute. Fast jag blev glad för det. Det smälter snön och lite skönt är det att få vila ögonen ibland från den starka vårsolen.

Jag känner mig så glad idag! Ibland så undrar jag var alla dessa känslor kommer från. Att liksom bara vakna en helt vanlig torsdag och känna sig glad! Är det hormoner eller är det något annat? Skit samma.

Skit samma, är ett uttryck som jag och Carola övar oss i att använda lite då och då för att ta ned saker och ting på jorden, inte grunna för mycket, inte städa för mycket och absolut inte damma för mycket nu när vårljuset lyser in. Om vi ser att det är väldigt dammigt i ett hörn, så tänker vi "Skit samma" i stället för att damma. Ett litet tips, så här i vårtider, ett annat sätt att leva, kan man säga. Kanske en helt ny livsstil. Skit samma!

Fast allt i livet är inte skit samma. Att få vakna en alldeles vanlig dag och känna sig glad, det är mera Halleluja, tycker i alla fall jag.

6 kommentarer:

 1. Å tack, hänvisar du till min blogg :)) Kolla min blogg så har jag skrivit om dig idag också. Lite dråpligt hahhaha.

  Bra att du påminnde mig om "skitsammatanken" jag sitter här med min Tenta och känner mig frustrerad, springer nästan upp i taket.

  Men så GLAD jag blev att du är glad !!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej Carola!

  Det är för tokigt, här har jag precis varit och skrivit i din blogg och så har du skrivit i min samtidigt. :))

  Och vi skrev om varandra i varandras bloggar, ha, ha, ha.....:))) Dråplipt var ordet.

  Ja, Carola, kom ihåg: Skit samma!

  Och jag blev glad att du blev glad att jag är glad! Glädje smittar! Härligt "virus"!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Ja det har du rätt i, glädje smittar. Ja det här blev dubbeldråpligt. Jag tänkte på dig och du tänkte på mig nästan vid samma tidpunkt :))Carola

  SvaraRadera
 4. Hej igen Carola!

  Dubbeldråpligt var namnet. :)

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Härlig känsla, grattis!

  Undrar om det är nåt "i luften" idag!? ;)
  För jag är nämligen också uppfylld av energi och glad idag.
  Hoppas att det är en epedemi på gång - så att det är många fler än vi två som mår så här bra. :)

  Varma hälsningar!

  SvaraRadera
 6. Hej S o F!

  Tack! Grattis till dig också, jag läser att du som jag själv är full av energi och glad idag. Kanske är det i luften det ligger, hur man mår? :)

  Ja, verkligen, det hoppas jag också, att detta är en epidemi. Som sprider sig med en väldig fart bland alla vintertrötta svenskar. En sådan glad-epidemi skulle vi verkligen behöva nu.

  Tack för din härliga kommentar till mig!

  Ha en fortsatt glad dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera