måndag 22 mars 2010

Jag längtar till sängen


Åh, det ska bli gott att få slänga sig i sängen ikväll! Jag har haft så mycket att göra, fullt upp precis hela dagen.

På förmiddagen ringde jag runt till folk och det tar tid ibland att få tag i folk överhuvudtaget. Och sedan när man är glad att man har fått tag i någon, då får man nästan inte slut på samtalet.

Jag har pratat med en jättetrevlig man idag som samlar på inredningsdetaljer och design från 50-, 60- och 70-talet. Honom ska jag träffa på torsdag. Han och jag kunde pratat precis hur länge som helst i telefon. Men det håller ju inte. Så jag fick försöka avsluta samtalet.

Sedan så skulle jag boka tid med en fotbollsspelare. Han lät jättesömnig i telefonsvararen. Och sedan förstod jag varför. Fotbollslaget hade precis kommit hem från ett träningsläger. Undra på om han var sömnig då.

På eftermiddagen intervjuade jag en småbarnsmamma. Jag fick komma in i hennes hem och träffa både hennes mamma och hennes små barn. Det var roligt och jag tycker om att träffa människor. Jag lär mig så mycket. Och så tänkte jag på hur det var att vara småbarnsförälder. Det känns långt borta nu.

Sedan kände jag mig trött. Det är först nu, efter några timmar, som jag börjar känna mig piggare igen. Det var en hektisk dag idag. Och så kommer det att vara ända fram till påsk. Minst.

Så därför bloggar jag inte lika mycket nu som jag brukar. Om någon skulle undra. Jag jobbar i stället desto mera. Så småningom kommer det att lugna sig lite igen, enligt planerna.

4 kommentarer:

 1. Är du inte sjukskriven till viss del längre nu då ?

  Hoppas du får en trevlig dag. Kan du inte tala om när det kommer en tidning som du har skrivit i så jag inte missar. Jag kan ju inte leta igenom alla tidningar som kommer.Carola

  SvaraRadera
 2. Hej Carola!

  Jag jobbar mer än 25 % nu. Förra veckan jobbade jag drygt 13 timmar i stället för tio. Det blir minst lika mycket den här veckan. Tanken är ju att jag ska se hur mycket jag orkar, tänja på gränserna.

  Jag är fortfarande sjukskriven till 100 %. Jag är med i ett projekt där jag får öka/minska arbetstiden tills jag ser hur mycket jag orkar. Jag får jobba så ett par månader i taget, och sedan stämmer man av hur det fungerar.

  Ha, ha... jag lovar, jag ska försöka tänka på det här med tidningarna.

  Nu kom det en elektriker, så nu blir jag strömlös halva dagen. Nu är jag förkyld också. Min man också. Genomförkyld.

  Ha en bra dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Jaha då förstår jag, hoppas att det ska gå bra då..men om du är sjuk som du då ? Då måste du ju säga till att du inte kan jobba de där 13 timmarna ? Carola

  SvaraRadera
 4. Hej Carola!

  Tack för att du tänker på mig.

  Nu är jag ju så lyckligt lottad att jag ofta kan styra min tid själv. Nu, t ex när jag är förkyld och lite hängig, då har jag kunnat göra en intervju på telefon hemifrån och sedan kan jag ta det lugnt ett tag. Lite senare ska jag skriva artikeln. Jag har möjlighet att ta saker och ting i min egen takt, det är därför jag får det att fungera också nu när jag är förkyld.

  Och så får jag anteckna hela tiden hur mycket jag jobbar varje dag.

  Jag har ju inte feber. Om jag hade feber, då skulle jag inte jobba alls. Det är sällsynt att jag får feber, så jag hoppas att jag slipper det nu också.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera