fredag 12 mars 2010

Murar


Idag är det grådisigt väder hos mig. Fåglarna kvittrar därute. Jag kan se jord, mossa och gräs, tack vare grävmaskinen. Samtidigt som den tog bort sanden efter dräneringsarbetet, tog den också med sig massor av snö bort från trädgården. Det är härligt att kunna se jorden och mossan därute!

Kikar jag in hos grannarna, så är det fortfarande mer än meterhöga snödrivor i deras trädgårdar. De är "avundsjuka" på min trädgård. På att jag har så lite snö hos mig. Fast jag har världens bästa grannar. Så de är "avundsjuka" på ett snällt sätt.

Den här bilden på muren tog jag den dagen jag ramlade omkull i trappan häromveckan. Det var i Vattenledningsparken i Jönköping när jag skulle fotografera märkliga "isskulpturer". Det inlägget finns här tidigare i min blogg.

På väg därifrån fick jag se muren. Jag tyckte att den var så vacker! Murar är för mig konstverk skapade av människohand. Det kan vara ett långt, svårt och krävande arbete att göra en mur.

Den svagt rosafärgade muren av Ölandskalksten som finns runt vårt hus, har rasat på en del ställen på grund av grävmaskinens arbete. Jag hoppas att den går att göra fin och hel igen. Därför att jag tycker så mycket om den. Jag tycker om murar, särskilt murar av sten.

Sedan finns det andra murar. Sådana som man kan sätta runt sig själv. Fast det, det är en helt annan historia.

8 kommentarer:

 1. Godmorgon Annna-Karin. Lika grått är det här men solen kommer nog snart. Nu har fullt upp med dränering läser jag, men skönt att ni slipper snön.
  Jag håller på att blir frisk nu , ÄNTLIGEN :)
  Ha en bra dag. Kram Carola

  SvaraRadera
 2. Hej Carola!

  Åh, så glad jag blir att få se att du skriver till mig här! Jag vill ju behålla mina kontakter som jag har, vad jag nu än bestämmer mig för att göra med alla mina bloggar. :)

  Du tror att solen kommer snart. Kanske, kanske inte. Här har det blivit väldigt disigt nu, jag kan bara se några meter ut, sedan är allt mjölkigt vitt.

  Dräneringsarbetet är i stort sett klart nu, så jag har äntligen lugn och ro i huset här hemma igen. Tills det blir dags för asfaltering av garageuppfarten med mera med mera. :))

  Jag njuter av tystnaden så länge den varar.

  Så härligt att du håller på att bli frisk! Jag blir glad, jag tänkte på dig förut idag.

  Ha en bra dag, Carola! Idag är jag i stort sett ledig, har lite småsaker att fixa bara.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Klar vi ska hålla kontakten Anna-Karin o sen ska vi ju träffas en dag också.

  Ja jag vet hur det är med renovering, man blir trött på ljudet. Det var ännu värre när mina grannar höll på i flera år och grävde, jag höll på att bli galen kändes det som. Sen skulle deras son sitta o gräva med grävskopan eftersom han tyckte det var roligt. Det tyckte inte jag...

  Nu kommer solen, så den har nog kommit till dig också eller är på väg :)) Carola

  SvaraRadera
 4. Ingen sol i sikte här heller :(

  Ha en skön fredag!

  SvaraRadera
 5. Hej igen Carola!

  Ja, vi håller kontakten. :) Och sen en dag så sitter vi och fikar på Ikea, du och jag. Så blir det. När kräksjukor och jobb lugnat ned sig lite.

  Man blir trött av att hela tiden ha ljud omkring sig. Man behöver tystnaden ibland för att hämta kraft. Så just nu njuter jag av att det är tyst runt vårt hus.

  Och så konstigt var det, att precis nu, när jag började läsa ditt inlägg, så började solen att skina in genom fönstret hos mig. Då ska jag ge mig ut på promenad lite senare, i solskenet. Med bra skor på fötterna så jag inte halkar omkull igen. Jag har så ont i ryggen, efter att jag ramlade, fast det vet ju du. :)))

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Hej Gunilla!

  Mulen start på dagen för dig också. Fast just nu har solen börjat skina igen här i Vätterbygden. Hoppas att du också får del av den idag. Det får bli en promenad i solskenet lite senare för mig. Viktigt att få i sig mycket dagsljus nu.

  Ha en fin fredag du också, Gunilla!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Ja när jag hade ont i ryggen sa doktorn åt mig att sträcka på ryggen och ta många promenader..

  Jag tyckte du sa att du satt in bilder i din blogg här, men det kanske var den andre ? carola

  SvaraRadera
 8. Hej Carola!

  Ja, det är bra att sträcka försiktigt på ryggen och att ta många korta promenader när man har ont i ryggen. Jag försöker göra det.

  Jo, jag har satt in egna fotografier i min blogg här. Bilden på muren här i detta inlägget har jag tagit själv, till exempel.

  Sedan har jag bilderna från Vattenledningsparken i inlägget Is-land. De bilderna har jag också tagit själv. Här finns nog kattbilder också under etiketten "Katter". Jag ska plocka in fler egna fotografier här efterhand. Kanske också mobilbilder, om jag nu får till det. :) Om jag orkar ta mig till affären där jag kan få hjälp med min mobil. :)

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera