måndag 29 mars 2010

Påskägg och blandatIdag känner jag mig stressad. Dels är det för det här med sommartiden. I min kropp är klockan strax över åtta. Men när jag tittar på klockan är den redan över nio. Snart dags för kaffe.

Sedan är det jobbet. Jag ska skriva en artikel nu på förmiddagen. I eftermiddag ska jag iväg på en intervju. Ungefär så ser alla mina dagar ut just nu. Och kommer att göra åtminstone nästa vecka också. På onsdag ska jag intervjua en fotbollsmålvakt för första gången i mitt liv. Jag vet inte mycket om fotboll. Så han får väl berätta för mig varför bollen måste vara rund. Och hur det kan vara så roligt att spela fotboll så att man väljer det till ett yrke. För det har jag undrat över många gånger i mitt liv.

Att intervjua handlar för mig om att lyssna i första hand. Och att lyssna fokuserat, med öppet sinne och att vara nyfiken på människan bakom.

Och så till sist, av det som stressar mig just nu. Påsken. Pynta har jag bestämt mig för att strunta i att göra i år, jag hinner helt enkelt inte. Städningen får vara den också. Tonåringen får ta fram det pynt hon vill, om hon vill. Jag ska köpa massor av tulpaner, påskliljor och andra vårblommor i stället för att pynta. Frossa i blommor ska jag göra.

Påskägg med godis ska det bli. I trädgården gömt i påskägg. Det fixar ju påskharen från Tyskland. Så det är en lätt match.

Påskmat... ja, det vill jag ha. Nu har jag tur så jag är bortbjuden på påskafton i år och blir bjuden på påskmat. Det är fint, det. Guld värt för mig, där jag befinner mig just nu.

Påsk blir det i alla fall, hur som helst. Vare sig man pyntar eller inte. Och vips, så är påsken över. Lika fort som den kom.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar