lördag 20 mars 2010

Plockat ned julgardinerna


Jag tog ned ett par panelgardiner också när jag städade. Beiga linnegardiner med stora vita hjärtan på. De har hängt uppe sedan i julas. Nu har jag bara de vita längderna i fönstren. Det räcker så länge. Kanske hänger jag upp andra panellängder bredvid de vita när fönstren är putsade. Jag har både ljusblå och rosa längder, om jag minns rätt. I linne. Som jag fyndade jättebilligt på Jysk vid sommarrean. Jag tror att jag betalade 25:- för två längder linnegardiner. Det var riktigt billigt.

Jag var länge emot panelgardiner. Tyckte att de mest passade i offentliga miljöer och att de var stela och inte alls passade hemma hos mig. Men jag tycker mycket om panelgardiner idag. De är så smidiga att hantera. Lätta att stryka, om man behöver det. Tar inte mycket plats att förvara heller.

Jag har just nu vita gardiner i vartenda fönster här hemma. Jag tycker att just vita gardiner släpper in ljuset allra bäst. Och så är det vackert, tycker jag. Rogivande. Nu när all grönskan kommer att finnas därute. Snart, snart, snart.... hoppas jag.

12 kommentarer:

 1. Vad härligt det låter, med vårstädning.
  Tänkte att min städlust skulle sätta in snart, då ska jag också passa på. Det skulle vara skönt, om man kunde hänga ut gardinerna på tvättvindan, och få lite vårluft i dom. Kanske snart, hihi

  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 2. Hej Susanne!

  Det låter underbart med vårluft i gardiner! Finns det en godare doft, tänker jag.

  Det hoppas vi, att vi snart kan hänga tvätt därute. Jag tror att det snart blir så.

  Nu ska jag gå och lägga mig. Man blir trött efter vårstädning. :)) Jättetrött... gäsp...

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Jag gillar vita linne paneler...har det i köket och jag älskar ju vitt så det funkar alltid.
  Och även jag gilalr att släppa in ljus. Mina fönster är ju ganska höga, har ju även ett liggande fönster högst upp (3.70 i takhöjd) och med fina breda fönsternischer så har jag till och med låtit mina fönster i vardagsrummet varit utan gardiner för jag tycker dom är så vackra som dom är....

  hurra förvåren och ljuset...

  SvaraRadera
 4. Hahhahaha det var så dags...Skojar lite. Jag jag håller på o röjjer i garderober här, men det kommer va lika stökigt om några dagar..

  Försöker hämta lite inspiration av dig, det brukar man kunna göra :)
  Kram carola

  SvaraRadera
 5. Hej Cayenne!

  Vilka underbart vackra fönster jag ser framför mig när jag läser det du skriver!

  Själv så har jag alldeles vanliga rektangulära fönster i en villa från 60-talet. När jag var tonåring och ända upp i 25-årsåldern, drömde jag om att bo i ett sekelskifteshus. Allra helst ett hus med ett tornrum.

  Fast sedan så blev jag så "klok och förståndig", tänkte på hur jobbigt det skulle vara att renovera ett sånt där gammalt hus. Och så köpte vi ett vanligt "lådhus" från slutet av 60-talet. Men det är ett praktiskt hus att bo i. Fast fönstren är inte särskilt vackra, inte jämfört med riktigt gamla stora fönster.

  Jag har alltid varit fascinerad av fönster. Ja, jag är inte "fönstertittare" :))), men jag njuter av att titta på gamla fönster och gamla dörrar. Ibland är det som att titta på ett konstverk, tycker jag.

  Ha en bra dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Hej Carola!

  Ja, jag tyckte liksom att jag hade ett viktigt val att göra. Antingen att låta julgardinerna hänga kvar till nästa jul. Eller plocka ned dem. Och jag valde det senare, som du förstår. :))

  Hoppas att du fick lite inspiration här, Carola. Kanske skriver du om jultomten i din blogg nu. :))

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Nej jag har inte hunnit skriva om jultomten.
  Min pappa hade uppe julstjärnorna i fönstret året om, han tyckte det var smidigast så haha
  carola

  SvaraRadera
 8. Hej igen Carola!

  Ha, ha... ja, det har jag sett i en del fönster, att man har uppe julstjärnorna i fönstret året om. Visst är det smidigt, det kan jag hålla med om. Fast jag tror att jag skulle tröttna på att ha julstjärna i fönstret på midsommarafton t ex. :))

  Jag har laddat mina batterier idag, Carola. Jag har två tuffa veckor framför mig, så jag har träffat lite vänner och slappat, bara gjort vad jag haft lust med.

  Också är det lite förkylt här hemma. Och bilen har gått sönder. Just den veckan när jag behöver den mer än på länge. Den ska in på verkstan imorgon, tidigt.

  Du har gott om tid på dig, Carola, att skriva om jultomten, ingen brådska. :))

  Ha det bra!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 9. Men linne som är sååååååååå omöjliga att stryka släta, vad gör jag för fel???

  SvaraRadera
 10. Jag har faktiskt fortfarande kvar julgardinerna i köket... tänkte nog försöka skaffa ett par panelgardiner dit oxå, jag köpte ju några paket på Citygross för 20:- st, och blev väldigt nöjd med dem...

  SvaraRadera
 11. Hej Anne-Sofie!

  Vet du vad jag gör? Jag låter linnetyget få vara lite skrynkligt. Jag tycker att det är vackert när det är lite skrynkligt. :))

  Ungefär som rynkor i ett gammalt vackert ansikte. :))

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 12. Hej Linda!

  Ja, antingen behåller man julgardinerna till nästa jul, det brukar ju gå så fort till jul :)). Eller så plockar man ned dem. :))

  Har man tur så kan man fynda gardiner riktigt billigt ibland. Förut sydde jag alla gardiner själv. Men det gör jag inte längre. Syr till dem ibland, det gör jag. Men det är sällan jag syr hela gardiner nu för tiden. Jag är för lat. :))

  Ha en bra dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera