måndag 15 mars 2010

Slänger mig i hängmattan


Jag gick ut för att gå en promenad. Men det var så kallt! Nordanvind och gatan var så isig att jag kunde bara gå kanske lite mer än 100 meter. Så jobbig vinter, den längsta, kallaste och mest snörika i mannaminne här i Jönköpingstrakten.

Jag längtar efter långpromenader, men det är inte lätt. Då får man promenera på Vättern. Om man nu törs det. För där ligger det snö på isen, så där var det inte halt sist när jag gick där. Tänk att jag vågade! Jag känner mig fortfarande så stolt över att jag gick ut på isen. Även om det bara var kanske 10 meter ut. Stolt är jag! Jag vann över min rädsla!

Just nu skulle jag helst av allt vilja byta vädret därute mot en sådan där solig, precis lagom varm svensk sommardag i juni eller juli. När maskrosorna blommar och den gammaldags vita buskrosen är översållad med ljuvligt doftande rosor.

Jag skulle slänga mig i min nya hängmatta som jag fick i julklapp, den är blåvitrandig precis som den på bilden. Ligga där, med en mjuk kudde under huvudet och titta upp på den somrigt blå himlen som skymtar fram mellan lönnbladen som susar stilla i vinden.

Ibland skulle jag sträcka ut handen, fånga en vinbärsgren och plocka lite röda vinbär. Läsa en bra bok. Ibland lägga ifrån mig den. Bara blunda. Lyssna. På humlorna och fåglarna. Och alla små barn som leker och skrattar och gråter på lekplatsen.

Hur många månader är det kvar nu, till sommaren? Får se... april, maj, juni... oj, det var inte många månader kvar. Mars är ju snart slut, det går undan som bara den.

Ja, men. Då håller jag ut. Om några månader bara, så ligger jag där. I min nya hängmatta som jag fick i julklapp.

6 kommentarer:

 1. Vi har ännu inte plockat ner vår hängmatta sen i somras. Så jag kan gå ut och lägga mig lite när jag vill :))) Carola

  SvaraRadera
 2. Hej Carola!

  Ja, gör du det, ha, ha... Gå du ut och lägg dig i din hängmatta. Så blir du stel som en pinne, tror jag. Eller stel som en planka. :))

  Kom ihåg att ta med kudde och en bra bok! :)

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Hej Maskroskvinnan!
  Ja ska det röras till så blir det ordentligt.
  Nej inte jag heller,men det händer en och annan gång.Men att jag skulle bli av med sambon,bara för jag plockade upp rn 10:a....Nåja det har väl med det att göra att han ofta retar sig på att jag går i väg och tar varor.Jag vill ju spara tid ocj jag levde ju ett liv självt innan.undrar om det kan ha med detta att göra att han försvann.

  Usch då att dröma om vampyrer då hade du väl tittat på en sådan film eller?

  Nu blev det inget sådan mat utan Pizza i stället.

  Ja det tycker jag också.
  Kramarom.

  SvaraRadera
 4. Hej Agath!

  Drömmar kan bli riktigt röriga ibland.

  Ja, ha, ha... du fick en 10:a och blev av med sambon... inte lätt. :)

  Nej, jag hade inte tittat på någon vampyrfilm, jag gillar inte att se på sådana filmer. Så det var väldigt konstigt att jag drömde om en vampyr. Någon skrev till mig att det skulle betyda att jag skulle gifta mig rikt, tror jag. :))

  Pizza är gott ibland, inte för ofta bara, tycker jag.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. En hängmatta :) då har du något att längta till!

  SvaraRadera
 6. Hej Linda!

  Ja, tänk jag fick en hängmatta i julklapp! Lite överraskad blev jag allt. Det är inte varje julafton man får en hängmatta i julklapp. :) Visst är den något att längta till, verkligen.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera