onsdag 17 mars 2010

Slutslarvat med yogan


Det har blivit lite hipp som happ med min yogaträning den senaste tiden av olika anledningar. Nu får det vara slut med det. Så mycket stress som jag har runt mig just nu, så är det just att ta mig tid för yoga som jag behöver.

Det finns ingen anledning att vänta. Jag kan må bättre redan om en liten stund genom att göra en enda yoga-övning. Hur enkel den än är. Ibland handlar det bara om att unna sig att sitta i en skön vilsam ställning, sluta ögonen, fokusera på andningen från magen. Tills jag känner att stressen flyr till världens ände.

Vilken ska jag ta idag då? Stående hunden eller vilande barnet? Det finns hur många ställningar som helst att välja mellan. Och vill man inte göra någon särskild ställning, så kan man bara sitta där man sitter. Och fokusera på andningen. Att den kommer från magen och inte högre uppifrån. Lugnet sprider sig genom hela kroppen när man får ned andningen i magen. Det är en underbar känsla! Befriande!

2 kommentarer:

 1. Kan bara instämma! :)

  Efter flera års uppehåll har jag nu återvänt till Hatha-yogan, och efter bara några veckor kände jag hur bra detta är. Skönt!

  Varma hälsningar

  SvaraRadera
 2. Hej SoF!

  Härligt att hitta likasinnade, som upptäckt hur gott man mår av yoga!

  Ha en bra dag!

  Anna-Karin

  SvaraRadera