onsdag 24 mars 2010

Våffelrecept till våffeldagen


Imorgon är det ju våffeldagen. Så jag lägger ut mitt recept på våfflor som blev så uppskattat i januari i min blogg på Passagen. Nu känns det mer rätt i tiden än då. Fast själv så tycker jag alltid att det är rätt tid för en våffla.



Frasvåfflor utan grädde

6-8 laggar, beroende på järnets storlek

100 g smör eller margarin
4 dl mjölk
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl


Blanda vetemjöl, bakpulver och hälften av den kalla mjölken till en jämn smet.

Tillsätt resten av mjölken och blanda i det avsvalnade fettet.

Grädda i våffeljärn. Pensla laggen väl med smält fett till första omgången, sedan behöver den knappast smörjas.

OBS! Kyl inte det smälta fettet för att det ska kallna fortare. Snabbkylt fett blandar sig inte i smeten, den får inte rätt konstistens och fastnar lätt i våffeljärnet.

Smält avsvalnat fett kan ersättas med 1 dl flytande margarin.

2 kommentarer:

  1. Oh våfflor vad gott , det här receptet ska jag skriva ner och göra kanske i helgen . Tack för detta.

    SvaraRadera
  2. Hej Filimaran!

    Våfflor - mums!!! Det ska jag ha till kvällsmat idag. Med sylt och grädde till.

    Lycka till med våffelbakandet till helgen!

    Kram
    Anna-Karin

    SvaraRadera