fredag 23 april 2010

Äntligen fredag!


Den här veckan har gått fort. Jag har haft fullt upp. Nu är det fredag och jag bara njuter av att ha jobbat klart. Jag pustar ut.

Nyss var jag ute på skogspromenad. Trädens knoppar är stora nu. Marken var alldeles täckt av vitsippor. Jag såg många sjöfåglar vid den fina sjön nära där jag bor, skäggdopping, viggar, gräsänder och en del andra också.

Jag är lyckligt lottad som får bo så vackert som jag gör. Med naturen alldeles utanför knuten. Det betyder mycket för mig att ha nära till naturen. Där kan jag känna lugn och hämta kraft. Uppleva tystnad. Fast just nu är det inte särskilt tyst i skogen. Det var fullt av fågelsång där.

Ishockeyn har tagit på mina krafter den här veckan. Inte så att jag har spelat ishockey, men jag har tittat på det. På slutspelet. Och det är tydligen tillräckligt ansträngande för mig idag.

Jag är ju från Jönköping och hejar på vårt hemmalag HV71. Det finns stora chanser att de vinner guld imorgon och då blir det guldfest här i stan. Det brukar vara en så härlig stämning i stan då! Alla människor känns det som är ute och firar. Unga som gamla. En gemenskap som är något helt utanför det vardagliga här i Jönköping.

Ett litet födelsedagskalas ska jag ha i helgen också. Vi blir inte så många, bara några stycken. Men det känns skönt efter en sådan här vecka med ett litet kalas. Jag bryr mig inte om att städa även om här ligger katthår och dammtussar lite överallt. Kanske köper jag en liten smörgåstårta och bjuder på. Det tycker jag är gott och det är ju jag som har fyllt år. Så det är jag som får bestämma.

2 kommentarer:

 1. Ibland känner jag en stor längtan efter att flytta längre ut på landet. Att leva i ännu större symbios med naturen än vad jag redan gör.

  Här börjar landsbygden utanför tomtgränsen men det är ändå tätt mellan husen åt andra hållet, och tomten är liten.

  Upplever det tydligt när jag sitter i skogen och mediterar - den/det liksom ropar till mig, kom, kom...

  Så jag tror också att du är lyckligt lottad. :)

  Smörgåstårta är gott!
  (men ingår tyvärr inte längre i min kostcirkel)

  ...och så smidigt att bjuda på om man vill ha nåt mer än bara kaffe och tårta.

  Önskar dig en fin och glad helg!

  SvaraRadera
 2. Hej S o F!

  Jag håller med dig om att det är något alldeles speciellt med skogen och naturen. Allt det gröna som finns i skogen året runt, det tror jag vi nutida människor behöver så mycket.

  Jag önskar att alla människor skulle ha nära till naturen. I Sverige är vi ändå lyckligt lottade, tänker jag, här finns så mycket fin natur och så gott om plats i den också. Och alla små fina sjöar om man inte har nära till det fantastiska havet.

  Smörgåstårta är både smidigt och gott att bjuda på, tycker jag. Jag får se hur det blir med den. Jag har två vanliga tårtor i frysen, en kladdkaka och en Schwarzwald-tårta. Jag har en helt annan kostcirkel än din, som du märker. :)

  Fast jag undviker sötsaker i veckorna. Men på helgen och när det är kalas, då unnar jag mig vad som helst. Givetvis med måtta.

  Ha en fin och glad helg du också! Tack för att du tittar in här. Det gör mig glad!

  Jag kikar in hos dig när jag får mera ork. Det har varit ovanligt stressigt för mig nu i flera veckor, så jag får vara rädd om mig. Jag är tröttare än vanligt, känner jag.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera