onsdag 14 april 2010

Laptop - älska eller avsky?


Just nu sitter vi tre personer i huset med varsin laptop framför oss. Jag själv, tonåringen och tonåringens kille. Jag undrar vad människor skulle tänkt för 20 år sedan om de kommit hem till oss just nu. Så mycket som har hänt genom den här nya tekniken.

Själv så tillhör jag dem som älskar min laptop. Jag har ju alltid älskat att skriva. Redan att få lämna en gammal skrivmaskin för att börja skriva på en elektronisk var en gång i tiden en stor sak för mig. Och sedan när datorerna kom, ja, då kunde jag ju slänga allt vad Tippex och kopieringspapper hette. Så underbart befriande att ha en delete-knapp på tangentbordet i stället! Om man nu klickade på den vid rätt tillfälle förstås. Plötsligt kändes det som att avståndet mellan mina tankar och orden jag fick ned framför mig blev kortare, med datorns hjälp. Mera "direktkoppling" på något sätt. Jag kunde skriva snabbare och mer direkt vad jag tänkte.

Sedan min laptop. Jag älskar den. Jag är smått beroende av att skriva. Det har alltid varit en del av mitt liv, mitt sätt att uttrycka mig på. Att kunna ta med sig min laptop till olika ställen, så att jag kan sitta ute i det fria och skriva när det blir vårvärme nog, det ser jag fram mot nu.

Astid Lindgren sa en gång; "När jag skrev glömde jag alla mina sorger". Så har det varit för mig också många gånger i mitt liv. Jag blir glad av att skriva, helt enkelt!

8 kommentarer:

 1. Jag har ingen laptop men önskar mig en :)
  Ha en trevlig kväll!
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Hej Maskroskvinnan!
  Detsamma,ja jag hörde det när jag ar ute och gick,ibland önskar man hade en bandspelare så
  mycket ljud det är omkring en.Nja det var bara
  tröjan som var kortärmad resten var som vanligt.
  Ja jag vet ionte hur kallt detv varit på nätterna förstås.Men man får kanske vara rädd om de blommor som är ömtåliga för nattafrost.
  Jo jag fick ju Citodon av läkaren de är rätt
  starka,men går det inte över när jag har ätit
  upp dem får jag söka läkaren för en röntgen på ryggen igen.
  Jag önskar dej en trevlig Onsdag.
  Kramar.

  SvaraRadera
 3. Maskroskvinnan½!
  Jag har en laptop,men jag har svarta tangentbord,det gör att det stjäl mycket ljus så jag måste ha lampan på hela dagen oavsett det är sol ute eller det är molnigt.Det är väl
  en av nackdelarna.
  Kramar.

  SvaraRadera
 4. Hej Gunilla!

  Då önskar jag att du får en laptop. Det är suveränt. Jag skulle aldrig orka blogga som jag gör utan min laptop. Inte jobba heller faktiskt. Tack vare laptopen kan jag sitta i en skön fåtölj som är steglös så jag kan variera ställning hela tiden.

  Ha en fin kväll!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Hej Agath!

  Lagtop tycker jag är toppen! Jag gillar min laptop väldigt mycket. Fint att du också har en, så att man lätt kan flytta runt och byta ställning om man vill. Bra när man har ont i ryggen.

  Ha en bra kväll!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Hej igen Agath!

  Jag tror nog att det kan vara bra att täcka över blommorna man planterar ut, när det blir kväll. Det kan dröja innan frostrisken är över.

  Hoppas att tabletten hjälpte dig lite. Man blir så trött av att ha ont.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Hej Maskroskvinnan!
  Ja det svider ganska bra ännu.
  Ja jag hade inte trillat om inte
  foten vikit sig.Det problemet har
  jag haft sen jag fick ont i ryggen
  1999 som visades sig vara spinal stenos.
  Tur ändå att jag hade mina gåstavar.
  Vitsipporna vill vist inte visa sig för
  mej,eller är de inte på gång här ännu.

  Här värkar det dröja innan det blir några blommor köpta men en dag i sänder.
  Jag önskar dej en trevlig Torsdag.
  Kramar.

  SvaraRadera
 8. Hej Agath!

  Jag förstår om du känner av de där skrapsåren fortfarande. Det händer att min fot viker sig ibland också. Det har jag aldrig tänkt på, att det kan bero på ryggbesvären. Jag har ju jämt ont i ryggen, om jag slarvar med min träning. Fast jag har blivit så van vid att ha ont i ryggen att jag nästan inte tänker på det längre.

  Bara ibland, när det gör så där ont att det svartnar för ögonen. Då kan jag tänka på hur ont det gör. Då brukar jag vila mig lite, om jag kan.

  Gåstavar är riktigt bra att ha med sig som stöd. Vilken tur att du har det, Agath.

  Jag önskar att du kan köpa dig blommor snart, Agath. Jag tror att du är en sann blomstervän, det känns så när jag läser dina inlägg.

  Ha en fin söndag, Agath!

  Kramar
  Anna-Karin

  SvaraRadera