söndag 30 maj 2010

Firat Mors Dag med bröllopstårta


Jag har ätit bröllopstårta idag på Mors Dag. Det var min mamma som bjöd på Frödinge Bröllopstårta och den var både mycket god och vacker att titta på med sitt överdrag av vit marsipan och en bit mörk choklad.

Äldsta dottern sms:ade och önskade mig en glad mors dag från Brighton och tonåringen överraskade mig ikväll med ett riktigt fint kort med en liten ullig nalle som håller ett stort hjärta. Texten hon skrivit till mig gjorde mig varm i hjärtat. Hon hade också köpt en DVD till mig, komedin "Så olika" av Helena Bergström. Både hon och jag gillar att se på film, så den här filmen ska vi se på tillsammans.

Jag blev väldigt, väldigt glad och också överraskad. Det är inte självklart att bli uppvaktad fast man är mamma, men i år blev jag det och det var roligt. Det kommer jag att leva på länge, känner jag.

Jag och tonåringen uppvaktade min mamma och vi fikade, åt bröllopstårta, tittade på kort och pratade en hel massa. Det var en fin stund. En sådan där stund som jag vill bevara i mitt hjärta för alltid.

Livet består av en hel massa stunder. En del är kanske inget vidare, tycker man. Vissa stunder är rent av så trista att man bara vill att de ska skynda sig iväg. Och en hel massa stunder i livet är små guldkorn som man inte vill ska ta slut.

"Alla dessa stunder som kom och gick. Inte visste jag att det var livet".

Som någon vis person har sagt.

4 kommentarer:

 1. Så är det, det är ju livet som går. Om man är medveten om det, uppskattar alla dessa små guldkorn, så tror jag att livet blir så mycket rikare och ens själ så mycket lyckligare...
  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Kan man säga att en tårta är snygg/vacker?

  För mig var i alla fall tårtan du visar på bilden, estetiskt tilltalande. :)

  Tänker och känner precis som du gör inför det här med Mors dags-firande. Inget man kan ta för givet...

  Därför är jag också tacksam för gårdagen och mötet med yngste sonen, och ett samtal som ofta var i medveten närvaro.

  Min medveten närvaro-träning har medfört en extra dimension i möten med andra, som jag är mycket glad över att få uppleva.
  När Egot lämnar mig öppnar sig något annat...större. Ordet frid kanske kan beskriva det något så när.

  Varma soliga och blåsiga hälsningar!

  SvaraRadera
 3. Hej Malin!

  Jag kan bara instämma i det du skriver till mig. Tack för dina fina ord till mitt inlägg.

  Ha en härlig dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Hej S o F!

  Visst är tårtan vacker! Estetiskt tilltalande, som du skriver. Mycket god var den också, jag kan verkligen rekommendera den.

  När du skriver om vad träning i medveten närvaro gjort för dig i möten med människor så känner jag att det är samma erfarenhet som jag har gjort. Det handlar om att släppa sig själv, att fokusera på den andra personen.

  Jag använder mig inte minst av det när jag är ute på jobb och gör intervjuer. Där får jag fantastiska möten med alla möjliga sorters människor.

  Snart ska jag skriva för en tidning igen, det kommer att bli en intensiv period av möten med människor. Roligt, fast lite stressigare igen.

  Soliga och blåsiga hälsningar från mig också!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera