onsdag 12 maj 2010

Jag mindfulnessar


Jag tittar ut genom fönstret. Jag sitter i min fåtölj. Gräset är grönt. Lönnen och körsbärsträdet har knoppar. Jag ser trädgårdsbordet. Jag hör radion i tonåringens rum och min mage som kurrar. Jag ser himlen. Den är mulen. Nu kom en fågel och satte sig i körsbärsträdet. Jag ser flaggstången. Vimpeln hänger. Jag ser två pilfinkar. Jag ser en till pilfink. Pilfinkarna flyger omkring. Nu sätter de sig i körsbärsträdet. Jag hör min mage kurra. Jag skriver. Jag hör fågelsång. Jag känner att jag andas.

8 kommentarer:

 1. Du lever, det är bra att faktiskt inse det ibland, precis som du gjorde. Att man faktiskt lever- här och nu, och kan göra nånting härligt med det livet. Att se och uppskatta det lilla såväl som det stora som jag skrev i min blogg idag.
  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Det är väl härligt att bara finnas till, och glädjas åt det lilla. Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Hej Malin!

  Det är så vilsamt att "bara" vara i nuet ibland. Att plocka bort alla värderingar som man har så lätt för att lägga till i allt man ser, känner, hör och tänker.

  Därför tränar jag mig medvetet ibland i att bara vara. Som här t ex. Att skriva vad jag ser och hör utan att värdera. Jag blir lugn av att göra så.

  Jag ska kika in i din blogg i helgen har jag tänkt. Då ska jag läsa lite i de bloggar som jag följer.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Hej Penselkvinnan!

  Det är stort att kunna känna lycka och glädje i att bara finnas till! Då har man hittat nyckeln till friden inom sig själv, känner jag.

  Ha en bra dag och allt gott till dig!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Samma här. :)

  Tränar nästan hela tiden, nu och nu och nu och nu. Nu äntligen börjar det bli det mer i närvaro än i onärvaro.

  Frid är verkligen nyckelordet för mig när det gäller mindfulness. Kan föra med sig så mycket positiva bieffekter.

  Önskar dig en fin, skön, glad och närvarande helg!

  SvaraRadera
 6. Hej Anna-Karin
  Vad härligt det låter. NJUT!!!

  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 7. Hej S o F!

  Ja, mindfullness är frid. Frid i själen och frid i kroppen också. Idag kan jag medvetet blixtsnabbt koppla på närvaron om jag vill det. Det är en vila i vardagen att göra det.

  Jag önskar dig också en fin helg! Skönt med lite extra lediga dagar, tycker jag.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Hej Susanne!

  Härligt att du också tyckte att det lät härligt! Ja, livet behöver inte vara krångligare än så, ibland. Än att bara vara och registrera det som händer runt omkring. Utan att värdera.

  När man rusar på hela tiden, så missar man mycket, känner jag. Ibland behöver jag stilla mig som människa. För att uppleva livet på riktigt. Ungefär så som barn gör. Barn är fantastiska på att leva i nuet, att vara närvarande.

  Ha en härlig helg, Susanne!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera