fredag 21 maj 2010

När sommaren kom till stan


Plötsligt är sommaren här. På stan ser jag fullt av vita gymnastikskor på människornas fötter. Maskrosorna sticker upp som stora buketter kring de nyutslagna oxlarna som kantar gatorna. På himlen är det åskmoln. Värmen tryckande.

Jag köper en biskvi till mig och en mazarin till mamma och vi fikar tillsammans. Mamma har en pigg och glad dag. Vi pratar gamla minnen och vi pratar om hur det är nu. Vi skrattar tillsammans och mamma börjar ÄNTLIGEN förstå vad det är att blogga! Och hon börjar till och med tycka att det är roligt att jag bloggar... Och inte alls farligt som hon trodde i början, när jag bloggade.

Jag får med mig två vita, fina pelargonplantor som mamma drivit upp till mig. Jag ger mamma en lång kram. Idag kramar hon mig varmt tillbaka. Och hon säger att visst såg jag ung och pigg ut senast jag var hos henne, men idag ser jag ännu yngre, piggare och bättre ut, om det nu kan vara brun-utan-sol-krämen som jag smörjt in mig med. Det känns så varmt i mitt hjärta när jag lämnar henne. Jag tänker; att dör jag nu så dör jag lycklig och mitt liv är fullkomligt i denna stund.

Jag dör inte. I stället åker jag och köper mig nya vårskor. Svarta med massor av remmar. Ursnygga!

Jag känner att jag ler på väg ut från affären. Plötsligt märker jag en okänd man som ler tillbaka och inte släpper mig med blicken. Två blickar, två leenden, sommarsol och värme... människomöte.

Till och från den stora blomsteraffären strömmar det människor. De bär på stora säckar med plantjord och kör vagnar fullastade med plantor i alla möjliga färger.

Körsbärsträden blommar och häggmispeln också när jag lämnar stan och åker hem till sovstaden där jag bor igen. Det sjunger i mitt bröst. Sommaren är här! Både utanför och där inne i mig. Äntligen! Jag har väntat så länge!

8 kommentarer:

 1. Så härligt att du mår så bra! Jag är verkligen glad för din skull, njut av allt som livet har och ger.
  Kram:-)

  SvaraRadera
 2. Hej Maskroskvinnan!
  Ja det är gott det där sommarlätt och bra för magen inte sant?
  Ja här är det också sommar idag +20 grader och solen lyser vad mer kan man önska?Visserligen
  fläktar det lite i grenarna,men det är ju bara
  gott.
  Jag ska se opm jag kan lägga in lite bilder från vår trädgård idag.
  Upptäckte just nu att det ärhelg i dagarna 3.
  En trevlig Pingstafton önskar jag dig.
  Kramar.

  SvaraRadera
 3. Hej Anna-Karin, Roligt att du gillade min ekorre.
  Kul att följa dig och din ärliga vinkling av ditt liv.
  Underbart att läsa om din inre leende människa som börjar lysa tillsammans med din mamma. Det är viktigt att vara i kontakt med andra människor. Kravlös enkel kontakt, som att le mot en främmande människa. När vi sprider vår positiva energi till andra människor, så får vi del av deras finaste sidor. Livet blir fyllt med så många värdefulla möten om vi slutar att försöka så hårt med allt. Tex bli omtyckta, passa in, och försöka imponera. Per Gessle skriver i en text. Vad behöver man mer än att lugnt ta del av allt som sker...?" Hela livet svänger på en eftermiddag". Brukar jag säga. Så har det varit i mitt fall, kanske också i ditt ?
  Du har fattat det här med livet Anna-Karin. (ler)
  Jag sitter och nickar instämmande när jag läser dina texter.
  Jag delar din fina enkla livsfilosofi.
  Hoppas du får en solig skön helg.
  // Samuel

  SvaraRadera
 4. Visst var det rent magiskt vackert väder igår?? Men idag så vaknade vi till smattret på taket ifrån regnet igen...suck, den här våren är helt upp och ner... Hoppas det klarnar för ikväll så SKA vi grilla, oavsett väder!
  Hoppas ni har bättre väder en vad vi har och att du får en härlig söndag! Kram Malin

  SvaraRadera
 5. Hej Anne-Sofie! Ja, jag har det bra i mitt liv. Roligt att se dig här! :)

  Ha det fint!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Hej Agath!

  Trevlig pingst till dig också!

  Idag har det åskat hos mig och blåser gör det också. Men solen skiner titt som tätt och då blir det jättevarmt! Riktig sommar är det ute.

  Ha en härlig dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Hej Samuel!

  Det var en så fin bild i din blogg på ekorren, den gjorde mig glad!

  Du skriver så visa ord till mig, tack för dem och för allt det fina du skriver om min blogg.

  "Hela livet svänger på en eftermiddag". Ja, så har det varit för mig också, verkligen. Inte bara en gång utan flera gånger. Ibland kan jag få känslan att vi som varit med om det i livet, att allt kan svänga på en eftermiddag, på något sätt hittar till varandra i bloggvärlden. Som att vi kanske kan känna igen oss i varandras tankar och ord.

  Man förändras som människa när man upplevt hur livet kan svänga på en eftermiddag. Och ibland, svänger livet rent av på två sekunder.

  Jag blir väldigt glad att du vill följa min blogg, tack för det, Samuel.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Hej Malin!

  Det var otroligt vackert igår! Det enda jag gjorde var... ingenting alls! Jag satt i en Baden-Baden och drack massor av vatten och bara njöt av alltsammans.

  På kvällen gick jag till den lilla skogen intill sjön där jag bor. Där var så vackert! Massor av sjöfåglar och alldeles stilla och lugnt. Fullt av blå förgätimigej på marken!

  Idag har det åskat och regnat. Men titt som tätt tittar solen fram och det är fint igen.

  Ha en härlig dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera