söndag 23 maj 2010

Våga visa sårbarheten


Jag är sårbar. Någon kan sticka en kniv i mig och det kommer att blöda. Någon kan lyfta ett vapen mot mig och skjuta mig i magen. Jag kommer att blöda. Någon kan säga saker till mig som får en kniv att vrida om sig inne i min mage. Jag är sårbar. Att säga det motsatta skulle vara en lögn.

Jag förstår idag att jag har haft svårt ibland att visa min sårbarhet. Jag har känt att om jag visar att jag är sårbar, då kommer människor att vilja såra mig, göra mig illa. Jag har känt att jag skulle kunna tynga andra människor genom att visa min sårbarhet. Jag var inte velat tynga någon annan människa. Jag har burit min tyngd inuti mig själv.

Idag övar jag mig i att tala om för människor när jag känner kniven inuti mig. Jag säger; "Jag känner mig sårad när du säger så till mig". På så sätt sätter jag snabbt ett självläkande plåster över mitt sår.

Så märkligt är det. Att just genom att jag vågar visa att jag är sårbar som människa, blir jag starkare som människa. Jag vågar stå för den jag är, att jag har känslor, att andra kan göra mig illa. Jag står upp för mig själv.

Det är viktigt. Jag övar mig i den konsten och jag tror att jag kommer att bli allt starkare efterhand. Sårbar kommer jag fortfarande att vara. Därför att jag är människa. Men jag kommer att bli starkare genom att sluta bära det inom mig för mig själv.

Det är att kunna visa sig svag och äkta som är att vara en stark människa.

6 kommentarer:

 1. Mycket klokt Anna-Karin.

  Jag ska också försöka träna mig i detta.

  Önskar dig en fin vecka!

  SvaraRadera
 2. Mycket klokt skrivet av dig och så sant. Ju sannare man är emot sig själv och även emot andra desto starkare människa är man.

  Ha en fin söndag! Vilket underbart väder vi har!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Visst är det så? Det är viktigt att tala om för folk om dom gör en illa, sårar en, inte låtsas som det regnar, le och så bli ledsen innuti. Våga vara liten, visa sig svag, för att kunna bli stark.
  Ha en underbar måndag, kram Malin

  SvaraRadera
 4. Hej S o F!

  Fint att du gillade mina tankar!

  Ha en härlig dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Hej Messan!

  Jag tror att det är så, att man blir stark genom att vara sann. Härligt att läsa att du delar mina tankar!

  Ha en bra dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Hej Malin!

  Tack för dina fina ord till mig! Det gör mig glad att fler känner som jag. Att man kan förstå varandras tankar, det tycker jag är fint.

  Ha en härlig dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera