tisdag 15 juni 2010

Brighton del 1Min katt la sig på resväskan så fort den kom fram ur garderoben. Och där låg hon, tung som en blyklump. Ville inte flytta på sig. Märkligt hur djur vet när man ska ge sig iväg på semester. Kanske hade hon hört oss prata om att vi skulle resa till Brighton. Kanske la hon sig i ren protest där på resväskan. Jag tror det. Min katt är en klok katt.

I Nässjö ställde vi bilen för att ta tåget till Köpenhamn och jag mötte en trevlig man från Polen som jobbade med IT för Jysk. Han var så glad och så pratsam att jag fick verkligen en bra uppvärmning av min engelska där på Nässjö station.

Mina övriga minnen från Nässjö är nog tyvärr att det luktade urin i hissen och urin på toaletterna. Inte särskilt kul. Så jag fick gå till kiosken och köpa mig halstabletter för att få bort den där lukten från doftminnet.

Tåget var punktligt och jag var lycklig och jättenervös för att flyga när jag klev på tåget. Att åka tåg är rogivande och trevligt. För det mesta. I alla fall på ditresan. Vad som hände på hemresan med tåget kommer jag att berätta om längre fram. MYCKET längre fram, känns det som. För det här var inlägget "Brighton del 1". Jag har bestämt mig att dela upp min resa i olika små delar. Troligen en liten bit varje dag. Sedan kommer det kanske att kännas som att jag varit på resa en månad, innan jag berättat klart allt jag vill berätta.

Jag har mer än 500 bilder i kameran för fem dagars resa. Några ska jag visa här i min blogg. Det är min underbara tonåring som har tagit de flesta av bilderna. Jag fick kanske ha kameran högst 15 minuter på fem dagar. Livet skiftar. Förr i tiden, då på "stenåldern", då var det alltid jag som höll i kameran. Och ibland hände det att det inte verkade som att jag varit med på resan överhuvudtaget. För där fanns inga bilder på mig. Men det är andra tider nu. Från den här resan finns det massor av bilder på mig. Och så på en del annat också så klart. Som flygplatser och moln ovanifrån och en massa fantastiskt vackra hus, bland annat.

Välkommen att följa med på min resa!

2 kommentarer:

 1. Härligt att läsa att resan har varit bra!!
  Ska bli spännande att läsa om den. :)
  Kram Sandrine

  SvaraRadera
 2. Hej Sandrine!

  Det ska bli roligt att blogga om min resa. Så kul att du hänger med på den! :)

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera