onsdag 2 juni 2010

Picknick med sommaren


Jag har alltid älskat att äta frukost i det gröna. Smyga ut helst riktigt tidigt en solig morgon med mitt té och sätta mig på marken och luta ryggen mot den solvarma lekstugeväggen. Titta på fjärilarna som fladdrar omkring. Lyssna på fågelsången.

Ta en liten klunk té då och då. Bita i mackan. Pausa. Titta på blommorna och lyfta ansiktet mot solen. Ta in sommaren lika hungrigt med ögonen som min mun tar in mackan. Smaka på sommaren. Njuta av den varje sekund.

Picknick med sommaren. Bara sommaren och jag. Alldeles ensamma på morgonen. Ingen annan som stör oss. Bara vi två, sommaren och jag.

15 kommentarer:

 1. Det ser ju helt underbart ut.
  En sak jag lägger till varje gång jag är i naturen är hur mkt den låter.
  Första 10 min är det helt tyst...sen börjar jag höra, känna, se saker mer och mer tydligt. Att leva i total medveten närvaro kräver dagligt jobb av oss.Att fokusera på det vi har att vara tacksamma över hjälper oss att njuta. Av att vi är vi , utan någon som helst bedömning av oss själva eller våra nära å kära.
  Du är snäll mot dig själv.....bra.
  // Samuel

  SvaraRadera
 2. Hej Maskroskvinnan!
  Ja visst är de vackra,någon vit köpte jag aldrig,men
  de färgerna som du ser och en djupröd pelargonia.
  Ja vi har riktig sommar vi också,jo inte bara vacker för
  det luktar ljuvligt ute.
  Du kan ju om du vill gå in och se hur många km och steg
  jag tog idag.
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Visst är det underbart, helt magiskt, nu när sommaren äntligen vaknar ur sin långa dvala... Jag känner mig lycklig, fylld av glädje och stora leenden! Å, det är fantastiskt, jag älskar solen, värmen och allt det vackra!!!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 4. Låter underbart! Jag gillar att stiga upp riktigt tidigt en vacker sommarmorgon med en kopp te på trappan och njuta i min ensamhet. För att därefter krypa ner i sängen igen och sova litet till./Kramen

  SvaraRadera
 5. Hej Anna-Karin!

  Så fint beskrivet och så mysigt det lät.
  Du gav mig en idè. Är vädret vackert imorgon bitti så ska jag överraska killarna med att servera frukost ute innan de går till skolan.

  Kramar / Suss

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt. Att bara vara i naturen eller vid vatten är som balsam för själen.

  Var det dig jag rekommenderade filmen " the holiday" på passagen för? hade en blogg där förut. Om det var så. Har du sett den?

  SvaraRadera
 7. Hej Samuel!

  Tack för dina så vackra ord till det jag skrivit. Jag håller med dig, det är härligt att också fokusera på vad man hör, inte endast på det man ser. Det kräver mycket övning i det samhälle vi lever i, som är så fullt av intryck hela tiden. Så avkopplande att kunna höra de där ljuden mer som ett ljud i taget än som ett enda surr!

  Utan att bedöma... det är så viktigt! När jag tränar mig i att vara medvetet närvarande utan att bedöma, så har jag många gånger blivit uppmärksam på hur lätt det är att jag just bedömer, av gammal vana.

  Så befriande att känna att jag behöver inte det. Jag kan uppleva världen utan att bedöma den. Bara vara i den här och nu. Det är som balsam för kropp och själ. Man vilar i världen.

  Ha en härlig dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Hej Agath!

  Dina pelargoner såg så fina ut!

  Jag undrar just hur många steg/kilometrar du har gått nu. :) Jag behöver ta fram min egen stegräknare, jag har blivit alldeles för lat med mina promenader, känner jag. Du peppar mig jättebra, Agath!

  Ha en härlig dag!

  Kramar
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 9. Hej Malin!

  Ja, visst känns det magiskt! Ur den här kalla vintern kommer allt detta gröna, friska och blommande. Allt detta liv! Glädje!

  Jag känner i dina ord hur lycklig du är över alltsammans, det är en konst att kunna känna sådan glädje över att se livet i naturen, tycker jag.

  Ha en härlig dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 10. Hej Lilla Huset!

  Den där tuppluren efter morgontéet, den har jag haft lite svårt för. Tyvärr, tror jag. För jag tror att det ger mycket kraft att unna sig extra vila ibland. Så jag över mig i konsten att ta en tupplur ibland. Annars så fungerar det lika bra att meditera en stund som att ta en tupplur, säger man. Och det gör jag ju. :)

  Ha en härlig dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 11. Hej Suss!

  Det låter som en härlig idé, att ge bröderna Bus frukost ute i stället för inne. Precis sådana där små överraskningar brukar ungar gilla extra mycket. Att man byter plats för något vardagligt, det ger spänning i tillvaron. Sånt mår både barn och vuxna bra av, tror jag.

  Ha en härlig dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 12. Hej Mitt i Livet!

  Att vara vid vatten är särskilt härligt, tycker jag. Jag bor ju vid Vättern och här är fullt av små, fina sjöar nästan i varenda buske. :)

  Aha, så det var du som rekommenderade mig filmen "The holiday"! Så kul att du berättar det för mig. Jag har inte sett den ännu, jag har tittat mycket lite på TV och DVD ända sedan jag började jobba i höstas. Så den kan jag se en regnig sommardag på semestern. Om det nu blir någon regnig sommardag. :)

  Vad hette din blogg som du hade på Passagen? Trivs du med att vara här på BlogSpot i stället? Har du märkt några viktiga skillnader mellan Passagen och Blogspot? (Jag är lite nyfiken av mig, som du märker :))

  Ha en härlig dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 13. Hej!

  Jo, jag hade bloggen Mia/funderingar.
  Det som störde mig var att det krånglade ofta och skickade man epost och behövde hjälp var det ingen som svarade. Dåligt!

  Jag raderade den för ett par veckor sedan. Ska snart flytta och renoverar lägenheten för fullt innan jag flyttar in. Jobbar hela sommaren sedan.
  Känner väl att det är en nystart i mitt liv.

  Passagenbloggen började jag skriva när jag gick i väggen och inte vågade mig ut i "riktiga" livet. Den hjälpte mig oerhört. Där fanns allt hur jag fick lägga om mitt livs pussel för att bli hel igen. Chocken när sambon kom hem o sa att allt var över. Hur huset fort, fort skulle säljas o han bara gick. Denna lägenheten har jag aldrig trivts med. Tog första bästa då jag var helt i chock. Gick ner 14 kg på 6 veckor.

  Kände att nu......nu är det dags att börja om, så alltså raderade jag den. Dags att gå vidare.
  Dock ligger min blogg "återblickar" kvar på passagen, men det är saker långt bak i tiden som läkt ut för länge sedan.

  Ha det skönt i värmen.
  Ska ta mig en kväll idag vid vattnet. Har min lilla speciella plats jag gärna går till varje kväll. Vid Vänern *L*

  Kram

  SvaraRadera
 14. Hej Marie!

  Tack för att du delar med dig så generöst av ditt liv till mig. Det betyder mycket för mig, mer än du kan ana.

  Passagen krånglar för fullt just nu idag. Jag bloggar ju både där och här fortfarande, jag har inte bestämt mig än. Men jag gillar bloggen på BlogSpot alltmer, den är enkel att fixa till och leka lite i, med bilder eller vad man nu har lust med, tycker jag.

  Du har haft en tuff tid förstår jag. Verkligen. Bloggandet har hjälpt mig så mycket också i mitt liv. Det är en gåva att man kan skriva ur sig saker och sedan lägga det bakom sig. När jag gick in i väggen rasade jag också ungefär lika många kilo som du nämner på samma korta tid. Sedan tog det tre-fyra år innan jag kommit upp i samma vikt som jag hade innan jag rasade ihop.

  Så starkt av dig att bestämma dig för att det var dags att börja om. Jättestarkt! Jag önskar dig lycka till med lägenheten och din nystart i livet av hela mitt hjärta.

  Roligt att du hittade till mig här i Blogspot. Nu kommer jag att komma ihåg vem du är!

  Ha en härlig dag!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 15. Gabriella Sjödin16 juni 2010 09:21

  Du har väl inte missat SM i Picknick?

  Vi ser att du är en person som gillar sommaren och picknick och tror därför att det här skulle kunna vara en perfekt tävling för dig. Se mer information från pressmeddelandet nedan.

  Gabriella Sjödin, Star PR


  PRESSMEDDELANDE

  Har du aldrig vunnit SM? Nu har du chansen
  Den 11 juni går startskottet för SM i picknick, som arrangeras av GoGreen. Allt som behövs är att man delar med sig av sitt smultronställe och ett gott tips för picknickkorgen. Svenska folket kommer att rösta fram 21 länsvinnare, och en av dessa kommer att utses som SM-vinnare. Inte bara äran står på spel utan även en inspirerande matresa för två i Europa.

  Picknick betyder att äta utomhus, oftast på ett enkelt och okomplicerat sätt tillsammans med goda vänner och familj. För många är picknick en frihetskänsla och maten smakar ännu bättre då den intas halvliggande på en filt i det gröna. Från den 11 juni arrangerar GoGreen SM i picknick. Tävlingen pågår till och med den 30 augusti.

  – Vi vill inspirera människor att njuta av god och hälsosam mat tillsammans med dem man tycker om på ett naturligt och enkelt sätt. För mig finns det inget bättre än att ta tillfället i akt och njuta av en solig kväll eller en ledig helgdag med en picknick, säger Ankan Lindén, kock hos GoGreen och ordförande för den jury som utser vinnaren.


  Tävlingen går till som följer:

  1. Den som vill delta laddar upp bild på sin favoritplats, döper platsen och tipsar om något att bjuda på* under sin picknick på www.gogreen.se/picknicksm.
  2. Svenska folket röstar på den plats som de tycker är bästa picknickplatsen, så tipsa gärna vänner och familj om att rösta på dig. De platser som har flest röster i respektive län den 30 augusti 2010 vinner länsmästerskapen och går vidare till finalen.
  3. En jury med kocken Anders (Ankan) Lindén i spetsen utser en vinnare i SM i Picknick. Det som bedöms är plats och picknicktips.
  4. Vinnaren presenteras på ett event i Stockholm den 11 september och får då, förutom äran ta emot en check som ger vinnaren möjlighet att uppleva matkulturen på nära håll i ett valfritt land i Europa.

  För att följa tävlingen, rösta och få mer information om tävlingsregler, se www.gogreen.se/picknicksm

  * Du behöver inte vara kock för att göra detta, välj bara din favoritprodukt från GoGreens Ready to Serve sortiment och tipsa vad den passar med, som GoGreen Salsa Mediterranean på en baguette med färska grönsaker.

  För mer information:
  Om GoGreen: Victoria Bätz, Nordic Brand Manager GoGreen, e-post: victoria.batz@lantmannen.com,
  mobil: +46 709 27 87 75
  Om tävlingen: Linda Bühlmann, Star PR, e-post: linda.buhlmann@starpr.se: 08-545 29 860,
  mobil: 070-790 58 88

  SvaraRadera