tisdag 15 juni 2010

Tankar under en sommarhimmel


Jag har bara fötter och solen steker mina bara ben. Jag fick en riktig sommardag idag, bara så där, utan att ens ha bett om den. Den mörkt blå aklejan blommar för fullt i mitt grönsaksland. Jag har gott om ogräs i år. Men jag struntar i det just nu. Det är riktigt vackert att se vinden flyga och fara i grässtråna som sticker upp vilt lite varstans mellan blommorna.

Min vilda trädgård... jag älskar vilda trädgårdar! Trädgårdar som tas om hand så där lite lagom. Så att det är på gränsen att de kan kallas trädgård. Utan mera är som naturen själv egentligen. Full av överraskningar, full av intryck, full av lust att växa och frodas, full av glädje! Livskraft! Full av djur, små igelkottar, paddor, knott, fåglar, myror och fjärilar. Och en och annan katt.

Det har varit en bedövande vacker dag idag hos mig! Solen har strålat från den blå himlen som jag nyss flög i med det stora flygplanet. Det känns ofattbart när jag sitter i min vilstol och tittar upp mot den blå himlen, att jag nyss flög högt däruppe ovan molnen.

Allt runt omkring mig andas mirakel. Och inte nog med det. Jag som sitter där i min vilstol är själv ett mirakel. Precis som alla vi andra varelser här på jorden. Mirakel... jag ska somna med den tanken ikväll. Jag är ett mirakel, en gåta, ett underverk, något fantastiskt som är fantastisk för att jag finns. Utan några som helst krav på att jag behöver göra en massa saker en sådan här ljuvlig sommardag. Bara få finnas till. Åtminstone för en stund. Andas. Blunda. Njuta.

Tänk att leva kan vara så enkelt!

4 kommentarer:

 1. Har du varit ute och flygit? Kanske... eller troligtvis har jag missat en del här på bloggarna under min paus:)Jag har också flugit lite under pausen:).

  Att leva är alldeles underbart tycker jag. Att fånga stunderna och behålla dom på sin rätta plats.Det är det som är livet det.

  Njut av solen imorgon med.
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Ooops!!! Min kommentar flög visst också iväg precis som du gjort. Smittas flygturer?
  Skämt om sidor är jag bara inne hos dig och kollar läget. Kul att du varit ute på en tur. roligt verkar du också haft det. Här har solen också lyst idag och värmt upp kroppen. Men oj vad kallt det blir så fort hon försvinner igen. det är ingen sommarvärme att tala om.
  Ha det!!

  SvaraRadera
 3. Hej Messan!

  Jag har varit i Brighton. Vi flög dit och jag har bara flugit en gång tidigare i mitt liv när jag var ungefär hälften så gammal som jag är nu. Så det kändes som för första gången.

  Vi hade en jättefin resa och jag kommer att fortsätta att berätta om den här i min blogg. Jag har massor av vackra bilder bl a på hus och på piren och stranden i Brighton.

  Jag blir nyfiken på din resa men eftersom jag jobbar extra mycket nu får jag fokusera på mitt eget bloggande till efter midsommar då jag får min riktiga semester. Jag längtar till den! Att få känna sig helt ledig!

  Jag håller helt med dig om att livet handlar om att fånga stunderna. Det är en stor konst att kunna göra det i den tid vi lever i när det fladdrar förbi så mycket omkring oss hela tiden.

  När jag bloggar kan jag känna att jag fångar stunden. Det finns olika sätt att göra det på, tänker jag.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Hej Agnetha!

  Ha, ha... ja, kanske smittar flygturer, det skulle inte förvåna mig alls om det är så! :)

  Tack för att du kikar in här. Jag jobbar extra mycket nu så jag hinner inte läsa andras bloggar så mycket. Men jag kommer tillbaka. Min riktiga semester börjar till midsommar och jag längtar till den.

  Vi hade det mycket bra på vår resa till Brighton. Jag ska göra två-tre inlägg till om den har jag tänkt. Jag har massor av bilder, på vackra hus och piren och stranden bl a.

  Idag är det ännu en underbar sommardag därute! Himlen är alldeles blå och det är så vackert grönt!

  Allt gott till dig!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera