torsdag 15 juli 2010

Mitt i sommaren mitt i livet


Är ni trötta på sommaren? Den är väl halvvägs nu, sommaren. Den 15 juli, det är väl så mitt i sommaren som man kan vara, tänker jag. Jag är inte trött än. Inte trött på sommaren. Jag älskar att jag fortfarande kan ta på mig bara en lös, luftig klänning när jag klivit upp ur sängen, dra borsten genom håret, eventuellt ta på mig ett par lätta sandaler och så är jag färdig för dagen. Klar att ge mig ut utanför ytterdörren utan att ens behöva ta på mig en jacka. Det är underbart! Så lätt att leva, så här mitt i sommaren!

Mitt i sommaren, mitt i livet... ungefär som jag själv då, mitt i livet, tänker jag. Det är ju precis lika härligt det, tycker jag. Jag är inte trött på det heller än, att vara mitt i livet. Jag älskar att vara mitt i livet! Jag känner mig så trygg i mig själv, allt mer harmonisk och bara mer och mer modig för varje dag som går.

Jag kunde aldrig ana att det skulle kännas så bra att vara mitt i livet som det gör för mig. Man har ju som kvinna matats med så mycket annat om hur jobbigt det är att vara mitt i livet. Det är det säkert också för vissa. Men inte för mig.

Jag njuter av all tid jag kan lägga på mig själv idag efter att ha gett så mycket tid och kraft åt andra under många år. Jag njuter av att ha lyckan att se mina barn ha blivit så vuxna att de klarar att ta så bra hand om sig som de gör idag. Jag njuter av att ha tid att göra saker som jag brinner för, som jag blir glad av och som känns viktiga för mig. Jag njuter av att själv kunna styra mitt liv på ett helt annat sätt än tidigare.

Jag vet att jag när jag började blogga för ungefär 1 1/2 år sedan, kunde jag fortfarande sakna och näst intill sörja småbarnsåren. Jag är övertygad om att det var en process som jag skulle igenom. Det var något som gick över i alla fall.

Visst kan jag tänka tillbaka på när barnen var små ibland och minnas vilka härliga år det var, hur lycklig jag var och så mycket roligt vi gjorde. Men det jag känner idag, jämfört med för kanske två år sedan, det är en stor lycka och tacksamhet över att jag har fått vara med om den tiden, över alla härliga minnen som jag har. Jag känner inte sorg eller saknad över att den tiden är förbi längre. Jag känner mig bara så otroligt lycklig över att vara där jag är. Levande mitt i livet!

10 kommentarer:

 1. Jag bara njuter av barnbarnet och de hemmavarande tonåringarna :) Vilken bra blogg du har. Mycket intressant att läsa.

  SvaraRadera
 2. Jag njuter av att vara här och nu och ta stunden som den kommer. Det här är min semester från mitt annars fullt upp liv.

  Det har varit varmt här också men nu har tempen ändrats och blivit så mycket lägre och vi har havet som kyler oss lite också. Visst luktar det gott när det regnat, en speciell doft.
  Kramar till dig

  SvaraRadera
 3. Härligt att läsa att du mår så bra och känner dig så stark nu! :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag är inte heller trött på värmen och sommaren, inte på långa vägar! Trots att jag ibland "klagar" så älskar jag vädret vi har just nu trots att man knappt orkar göra nånting.
  Jag har ju börjat om när det gäller barn kan man säga, Anton och Carl är nästan vuxna, 20 och 17,5, och Benjamin är 2,5, det är oxå underbart,
  Kram Malin

  SvaraRadera
 5. Gå gärna in till mig och smaka en bit!
  Ha en trevlig sommar!
  :)

  SvaraRadera
 6. Hej Diana!

  Välkommen hit, så roligt att du hittade till min blogg. Nu har jag kikat i din blogg också och sparat länken till den.

  Tack för dina fina ord till mig, det peppar mig att fortsätta att skriva som jag gör.

  Var tid har sin tjusning, det är väl ord som stämmer, tänker jag. :)

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Messan: Det är nog det bästa sättet att leva på, att leva här och nu, så ofta som man bara kan. Jag övar mig i den stora konsten.

  Igår regnade det mycket hos oss, så idag har vi frisk och härlig luft att andas in.

  Jag önskar dig en härlig semester!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Sandrine: Tack, fina Sandrine! Det är stort att kunna känna glädje för en annan människas skull.

  Allt gott i världen till dig!

  Kramar
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 9. Hej Malin!

  Härligt att du inte heller är trött på sommaren än! :)

  Du har börjat om med småbarnsår. När jag var 40 år ville jag det, jag ville börja om. Men sedan blev det inte så. Jag blev sjuk i stället. Och idag är jag tacksam över det jag fick, över de småbarnsår jag har haft och att jag kan ta hand om mig själv idag så att jag blir allt starkare för varje dag som går.

  Jag älskar små barn och att leka och fantisera med barn. Kanske en dag att jag får lyckan att få barnbarn, vem vet? :)

  Härliga sommardagar till dig!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 10. Hej Tigris!

  Men nu blev jag nyfiken... smaka en bit..? :)

  Jag ska kika in hos dig. :)

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera