söndag 25 juli 2010

Stormy weather - Äntligen äkta svensk sommar!Äntligen känner jag igen mig i den svenska sommaren! Utanför plaskar det och skvätter som aldrig förr och jag kan se hur gräset växer och det är tio plusgrader och blåser nästan halv storm och allting är som det ska vara en alldeles vanlig svensk sommardag.

Idag är det sista dagen på min fyra veckor långa "semester". Och jag känner mig så nöjd och glad och tacksam för de här veckorna. Jag har till 95 % av tiden gått på vad jag har haft lust att göra och plockat bort allt jag känt som måsten inifrån mig själv. Det har gett mig kraft, återhämtning, glädje och energi!

Solen vill jag tacka för de senaste fyra veckorna som den strålat på mig och alla andra människor här i Sverige. Vättern vill jag också tacka, för att du funnits där när hettan fått mig att flämta, du har fått mig att andas, gett mig svalka och häftiga upplevelser när jag stapplande tagit mig ut i ditt rena, klara, svalkande vatten på runda och ibland hala stenar.

Det här blev en "semester" som jag alltid kommer att minnas. Som jag kanske kommer att prata med mina barnbarn om, i fall jag får några. Jag kommer att sitta där vithårig i min gungstol med en rutig filt runt mina ben och säga  med lugn röst: "Tänk, jag minns den där sommaren 2010. Jag var ledig i fyra veckor. Varje morgon vaknade jag till strålande solsken och klarblå himmel. Det var så varmt att jag doppade mig i Vättern flera gånger varje dag".

Och inget av alla mina barnbarn som sitter runt mig på golvet kommer att tro mig. De kommer att tro att "nu är mormor vimsig igen".

Nu glömde jag totalt för en stund att leva i nuet. Nu seglade jag iväg långt bort i den ovissa framtiden. Ibland är det bara så härligt att få fantisera och drömma! Att få segla iväg i tankarna! Att jag kan fantisera och att tankarna flödar, det tackar jag också den här fyra veckor långa "semestern" för. Kreativiteten och lusten att göra saker spritter i mig just nu.

6 kommentarer:

 1. :) Underbart regnväder idag!

  Passar så bra att sitta framför datorn och redigera bilder då.
  Har precis druckit kaffe med maken och de tända ljusen har jag nu burit med mig till min datorplats.
  Mys!

  Ja vilken sommar, all denna sol...

  Önskar dig en fin start på icke-"semester"-tiden som följer nu!

  SvaraRadera
 2. Hej Maskroskvinnan!
  Ja det börjar väl bli den tiden nu,det är mysig med ljus.
  Jag har inte varit så mycket utomhus förrän på kvällen för
  det varit för varmt.
  Gravad las det är gott,den enda gången jag har gravad lax
  är vid jul och nyår,men den får jag äta själv.
  Ja de har väl rätt många av olika cheesecake i affärerna.
  ICA sa du inte det stora köpcentrat som varit militäranläggning?

  Ja här regnar det också ganska stort idag,och vi har + 11 grader
  tänk så snabbt man vande sig ändå vid värmen.Nu riktigt fryser man
  och vill gärna ta en extra tröja på sig.
  Ja jag vill ju se om vågen rör på sig,det är den märkligaste våg
  jag har haft den stämmer inte alls för har jag ätit eller inte så
  väger jag lika mycket,det blir nog att införskaffa sig en ny våg
  tror jag.Men den får väl hänga med en tid till.Jag gick lite lugnare
  i går men längre sträcka,men det märks ingen skillnad på vägen för det.Och ändå ser jag förändrig på kroppen.Men vilken tur jag tog en
  längre runda igår,för som det ser ut så blir det nog ingen promenad idag.
  Kramar.

  SvaraRadera
 3. Hej Maskroskvinnan!
  Ja det var Witch som inspirererade mig,fast hon tog på sin sin på morgonen och tog inte av det förrän kvällen,jag har den bara på
  vid mina promenader.
  Ja vi har också strålande sol här,hur många grader det är vet jag
  inte än.
  Hoppas det går bra med din stegräknare.
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Hej S o F!

  Det var skönt med lite regn och svalka. Idag skiner solen hos mig igen. Och sen säger SMHI att det kommer regn igen. Nu är det som det brukar vara i Sverige på sommaren, för det mesta. :) Omväxlande... :)

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Hej Agath!

  Lax är mums, jag äter all lax, oftast kokt lax, faktiskt. Gott och nyttigt.

  Jag köpte blåbärscheesecaken på Ica Maxi. Det ligger nära centrum i stan. Inte på A6 köpcenter. Där finns Coop. Vi har så mycket affärer här i stan så jag fattar inte hur alla klarar sig som de gör. Jönköping är en riktig handelsstad idag.

  Vädret är växlande nu, som en vanlig svensk sommar.

  Jag kan tänka mig att dina långa och många promenader visar sig på din kropp. Så är det ju med motion. Du imponerar på mig med dina promenader, Agath!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Hej Agath!

  Witch inspirerade dig och du inspirerar mig. Igår blev det fler än 3000 steg, utan att jag gjorde något särskilt, ingen särskild promenad eller så. Så jag håller nog igång ganska bra till vardags, tänker jag.

  Det är bara att lägga till lite efterhand, så mår man bara bättre och bättre, det vet jag. Fast det kan vara lite trögt att komma igång efter sådan här värme, tycker jag. Men nu är jag igång i alla fall. Tack vare dig, Agath.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera