lördag 11 september 2010

Tänk om jag gör precis tvärtom


Jag fick nyligen veta att jag är utförsäkrad från Försäkringskassan. Jag kommer att få börja om och ansöka om att bli sjukskriven igen. Först nu känner jag att jag tagit in det på allvar.

Nu fick jag en tanke inifrån mig själv. Tänk om jag inte gör det. Tänk om jag låter bli att ansöka om att bli sjukskriven igen. Tänk om jag i stället bestämmer mig för att satsa allt jag har och allt jag är på mina starta-eget-planer i stället. Tänk... tänk om jag gör det. Rättar mun efter matsäcken, lever på det jag får in när jag får in pengar och snålar när jag har det fattigt. Jag har ju haft det riktigt fattigt förut i mitt liv och det skrämmer mig inte särskilt att vara fattig. Vad nu det är att vara fattig. Det finns så många varianter på det.

Tanken lockar mig. Den gör mig rent av glad! Tänk att slippa Försäkringskassan, alla blanketterna och alla regler och utredningar och möten där. Tänk om... jag är så modig att jag törs det.

Fast först... betänketid.

10 kommentarer:

 1. Tror jag vågar säga att jag förstår hur du tänker, och känner...

  Hur du än gör så hoppas jag att det blir till det bästa för dig.

  Varma kvällshälsningar!

  SvaraRadera
 2. Hej Maria!

  Härligt hur du peppar mig! Vem vet? Jag kommer att berätta när jag funderat klart. :)

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Hej S o F! Jag känner på mig att du förstår, tack för att du bryr dig. Det är inget enkelt val, men jag kommer att välja det som känns bäst för just mig, inifrån mig själv. Sedan tänker jag att man får nästan alltid nya chanser här i livet, vilka beslut man än tar.

  Jag hade en mycket trevlig dag i Borås igår, förresten. Fikade bl a på Orions kafé, var i Stadsparken och såg underbara vita och rosa näckrosor där. Handlade lite i den ljuvliga affären "Hjärterum".

  Jag tycker att Borås kändes som en mysig stad, och min dotter trivs mycket bra så här långt. Hon har redan fått flera nya vänner och trivs så bra där hon bor. Härligt för mig som mamma! :)

  Allt gott till dig!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Lycka till med vad du än bestämmer dig för. Tro på dig själv och din egen förmåga.

  SvaraRadera
 5. Wow vad imponerad jag blir av dig! Att bara börja våga tänka den tanken, tyder på stort mod & styrka!
  LYCKA TILL vad du än bestämmer dig för!

  SvaraRadera
 6. Hej Anna-Karin!
  Jag blev följare hos dig i lördags. Du har en underbar blogg. Vackra texter, mycket betänkligheter, underbara bilder, vilken känsla!

  Jag kände också igen mig i dina funderingar över arbete, arbetslöshet, att orka/inte orka, starta eget... Själv har jag delvis bloggat mig ur min andra utbrändhet. Tror jag. För att citera dig: jag andas så jag vet att jag lever! Jag har också tankar kring att starta eget sedan när jag eventuellt känner att det är dags, att jag orkar.

  Många hälsningar och välkommen till:
  My Green Blog with Heart and Joy

  p.s.
  jag kommenterade först till ätt äldre inlägg men insåg att du kanske inte märker det där mera så jag förflyttade mig hit till det senaste.
  d.s.

  SvaraRadera
 7. Tack, Kokoo! :) Särskilt tack för att du tar dig tid att läsa här. Jag hinner just nu inte med att läsa mycket i andra bloggar som du nog förstår.

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Hej Pia! Ett stort tack för de fina och peppande orden till mig! Och tack för att du vill följa min blogg, det gör mig glad!

  Jag såg din förra kommentar, men det var bara roligt att få en kommentar till av dig.

  Jag ska kika in hos dig. Men jag hinner inte läsa så mycket i andra bloggar just nu, som du säkert förstår. Det är fullt upp. Men när jag får en lugnare period igen,då kommer jag att läsa bloggar. Det har hjälpt också mig väldigt mycket att blogga genom min tid som sjukskriven för stressymptom.

  Allt gott till dig!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera