söndag 28 november 2010

Till en utmattad - Inspiration


"Jag skulle vilja ha en inspirationsblogg där du berättar (kanske för oss lite nyare läsare) hur du har gått till väga för att finna den harmoni som jag tror du har numera."

Så skrev en läsare till mig här i min blogg. När jag läste det fick jag en så stark lust att direkt skapa just den här bloggen att det krävdes stor kraft av mig att först ta mig betänketid. Nu har jag tänkt färdigt.

Först ett stort tack till dig som skrev de här raderna till mig. Min blogg var från början delvis tänkt att sprida mina erfarenheter från att gå från utmattning till att få ett bra liv igen.

I stället för att skapa en ny blogg har jag bestämt mig för att skapa en ny etikett här i min blogg; "Till en utmattad". Lite då och då kommer jag att göra inlägg som berättar om min väg från att ha varit så utmattad att jag var nära att faktiskt dö, till att idag ha ett på många sätt bättre liv än jag hade förut, innan min utmattning. Även om jag inte är arbetsför till 100 %.

Hur ofta jag kommer att skriva inläggen vet jag inte säkert just nu. Kanske kommer jag att skriva dem en särskild dag i veckan, jag får se. Håll utkik här i min blogg om du är intresserad. Sedan går det att klicka på fliken "Till en utmattad" överst här i bloggen för att se de olika inläggen.

Det jag skriver där handlar om min personliga resa. Förhoppningsvis kan någon annan inspireras av mig. Men varje människa behöver också söka sin egen väg, tror jag. Fast jag själv har haft hjälp av att också läsa om andras väg. Inte minst har det fått mig att känna mig mindre ensam där jag gått. Och det är stort nog, för mig.

Min tanke är att de här inläggen ska vara så korta och lättlästa som möjligt. Jag själv tappade ju orden när jag blev utmattad. Det var som att få en stroke, jag sökte efter orden men de fanns inte där. Jag blev som stum. Hörde jag engelska på radio så förstod jag inte vad de sa. Men de förlorade orden från de där åren, de orden har jag hämtat igen många gånger om idag, tror jag, här i min blogg. Numera känns det som att mina ord aldrig vill ta slut.

Varmt välkommen att läsa "Till en utmattad"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar