fredag 4 mars 2011

Larm och hemtjänstNu har mamma ett larm om halsen, hon får mat och hjälp från hemtjänsten. Jag känner mig så lättad, men också så trött efter alltsammans. Hur orkade man förr, tänker jag? När de gamla åldrades och blev sjuka? Min mormor till exempel, tog hand om min morfarsfar i sitt hem ända tills han dog. Och han blev 90 år gammal. Har vi människor blivit klenare på något sätt när vi fått så mycket hjälp från apparater och trygghetssystem? Har vi blivit klenare som människor genom att kunna vara så aktiva nästan dygnet runt? Jag vet inte, men frågor poppar upp i mitt huvud.

Jag känner hur spänningarna i kroppen släpper nu, det är ömt överallt. Det enda jag vill är att få slappa och hämta kraft. Jag vet att jag kommer igen snart, om jag lyssnar till vad min kropp och själ säger till mig.

Idag känner jag för en morgonrocksdag. I alla fall förmiddagen kommer jag nog att bo i min morgonrock idag. Jag är ju så lyckligt lottad att en del jobb kan jag göra också iklädd morgonrock numera. Tack vare den fantastiska uppfinningen laptop.

3 kommentarer:

 1. Skönt att det finns hjälp. Jag tror att allt blir extra jobbigt, när det är just våra mammor vi ska ta hand om. Önskar dig en skön dag i morgonrock ;D Själv ska jag ordna lite praktiska saker till........just det, mamma.
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 2. Tillåt dig att ha en morgonrocksdag! Det har jag också ibland.
  KRAM

  SvaraRadera
 3. Morgonrocksdagar, visst är det mysigt på nå't speciellt sätt?! Hoppas att det kommer att funka riktigt bra med den hjälp din mamma får nu.
  KRAM PÅ ER BÅDA TVÅ!

  SvaraRadera