torsdag 28 juni 2012

Hur virrig kan man bli?


Jag vet inte om det är värmen idag eller om det är trötthet, men så virrig var jag att jag i stället för att åka till apoteket som jag tänkte, åkte till en skoaffär för att köpa sandaler. Fast där fanns inga sandaler som jag gillade. Skor ska kännas sköna med en gång, annars kan det kvitta, tycker jag.

Idag är det en riktig sommardag i Vätterbygden. Café 93 har öppnat för säsongen. Det är ett av mina favoritställen sommartid i Jönköping. Caféet ligger precis intill Vätterstranden. Två gånger i veckan kan man lyssna på all möjlig musik där helt gratis. Det kan vara visor, andlig musik, jazz eller gospel.

Den vita murade väggen, blommorna och Vätterns turkosblå vatten, kan få mig att känna det som att jag är i Grekland eller Italien när jag sitter på Café 93 en varm, solig dag.Efter café-besöket gick jag de kanske trettio stegen som behövdes ner till Vätterns långa sandstrand. Där la jag mig i skuggan under en friskt grön stor pil. Lyssnade på de små kluckande vågorna. Kände sjöluften och friden lägga sig i mig.

Stressen försvann bort allt mer med varje liten kluckande våg.

Vättern, du älskade, vackra och märkliga djupa vatten.

Vättern, mitt innanhav, min kraftkälla ... vad jag är glad att du finns där för mig som människa!
2 kommentarer:

 1. Man får lov att vara virrig ibland...

  Låter som ett härligt fikaställe och en bra dag. Själv har jag lunchat med två änglamammor på ett italienskt matställe idag.

  Vädret har varit helt underbart idag och jag har också njutit och hittat guldkorn att samla på.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Café 93 är en riktig liten oas vid Vätterstranden. Jag gillar mycket att sitta på caféer och titta på människor och fundera lite för mig själv. Eller tillsammans med någon annan.

   Härligt att du också plockar guldkorn i sommaren, Gunilla!

   Varm kram

   Radera