lördag 18 augusti 2012

Utmaningarna i livet


Livet beskrivs många gånger som toppar och dalar. Som en berg- och dalbana.

Visst skulle det vara skönt om livet, precis som berg- och dalbanan, alltid hade ett berg i taget att kliva över. Fast så är ju inte livet. Ibland blir det perioder när det finns flera berg som man ska ta sig över. Eller utmaningar, som ju egentligen ger en bättre känsla i mig än att skriva ordet berg.

Just nu har jag som jag ser det, tre stora utmaningar framför mig. Samtidigt.

1. Sorgen efter min mamma

2. Ovissheten kring sjukersättningen och utförsäkringen som jag vet väntar på mig kring jul.

3. Relationskris

Jag försöker, så gott det går, att ta en utmaning i taget.

Fast de finns där, ruvande inom  mig. Allihop. På samma gång.

Acceptans ... Tillit ...

Och det känns lite lättare i mitt bröst en stund.
10 kommentarer:

 1. Det är mycket uppför tycker jag, ovisshet och otrygghet kommer ju därpå för dig Anna-Karin. Önskar att relationen blir starkare efter allt som sker nu, det kan ju bli så med.
  Kram från Carola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, mycket uppför är det och har det varit under lång tid nu. Fast allt är inte skit, om jag säger så. Det finns många positiva saker i mitt liv också, verkligen.

   Relationer kan stärkas i kriser. Ibland utvecklas man åt olika håll. Jag vet inte än hur det blir. All stressen genom åren har slitit på oss båda.

   Jag tar en dag i taget. Känner mig mest förvirrad över hur det blivit. Tänkte alltid att det skulle vara vi två resten av livet. Fast inget i livet är någonsin självklart. Vi är vänner och kan umgås som vuxna människor i alla fall.

   Kram
   Anna-Karin

   Radera
 2. jo, så är livet, utmaning efter utmaning, för att en liten stund bara vara helt underbart. Men spännande att se att vi ser helt olika på berg- och dalbanan i livet. heheh Jag ser dalarna som negativa och topparna som positiva. Nu fick jag tänka om ... . dalarna är när jag sjunker ner i svarta hål för tyngden av alla motgångar/utmaningar och topparna är när jag mår som bäst och allt är på topp, jag skrattar och ler mot hela livet. hm....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker också som du ibland, Marie-Louise, att dalarna är negativa och topparna positiva. Intressant att vända på sitt sätt att tänka ibland. Det är utvecklande.

   Kram

   Radera
 3. Önskar dig extra mycket styrka nu och framöver A-K!

  ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
 4. Hoppas innerligt allt ordnar sig. Tack för besöket. Vill tipsa dig om att jag imorgon ger läsarna möjlighet att vinna CD-skivor, konsertbiljetter och bok av Janne Schaffer. Har du tid och möjlighet välkommen att medverka i denna tävling. Önskar dig en så bra kväll som möjligt.
  Varm kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Elisabeth, för att du läste och för orden till mig.

   Lycka till med tävlingen! Det var en intressant intervju med Janne Schaffer du hade gjort.

   Varm kram

   Radera
 5. Livet är som det är. Ibland går det enkelt, ibland är det tufft. Jag tror att allt som händer har någon mening. Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, Moi, så är livet. Ibland glider man fram på en räkmacka och ibland blir det tufft.

   Jag vill också tro att det som händer har en mening.

   Kram

   Radera