måndag 19 november 2012

Ringt Alecta

Idag har jag ringt Alecta. Jag får ingen retroaktiv ersättning från dem för perioden sedan jag utförsäkrades förra sommaren fram tills nu. Fast från och med december 2012 får jag tillbaka ersättningen från dem. Den summa pengar varje månad som jag förlorade i samband med att jag utförsäkrades.

Jag känner revanschkänsla i mig. Härligt! Inte ofta jag känner så fast just nu gör jag det.

Själv så anser jag att jag skulle få skadeståndsersättning för personligt lidande för både mig själv och de närmaste runt omkring mig för hur jobbigt det varit med ovissheten, press från Försäkringskassan och ständiga ifrågasättanden kring den ersättning som jag egentligen hade rätt till. Sedan de nya reglerna i sjukförsäkringen gjorde att jag utförsäkrades.

Men jag väljer att släppa taget om det nu. Unna mig att njuta av livet så mycket det går.

Jag önskar att jag hade kunnat berätta detta för min mamma. Hon skulle varit så glad för min skull. Hon led mycket av att jag utförsäkrades, kände starkt med mig sin sista tid i livet.

Om min mamma hade levt fortfarande, skulle jag köpt en bakelse till henne och mig idag. Åkt hem till henne och berättat att jag får lugn och ro nu. Får återhämta mig i min takt. Vi skulle pratat om det. Vi skulle skrattat och varit så glada och lättade, hon och jag. Säkert pratat om julen. Och hon skulle ha sagt att hon bakar jultårtan till julafton så som hon gjort hela tiden sedan jag kollapsade. Vi skulle ha sagt hejdå till varandra med leende ögon och munnar.

Mina tårar faller nedför mina kinder när jag tänker på det. Hur hon led med mig sin sista tid i livet därför att jag utförsäkrades och fick så mycket oro och stress kring det. Förutom att hon själv var döende.

Jag saknar henne så mycket. Alldeles särskilt dagar som de här.

Jag tror att jag ska fira med min yngsta dotter idag. På något sätt.

Framåt, framåt ...

Lämna det som varit.

Ta första steget.

Framåt.

8 kommentarer:

 1. Kram♥
  Livet går Framåt....önskar dig en bra dag,,,,

  SvaraRadera
 2. Har Alekta "hand om" både din pension-och sjukförsäkring? Jaha det är billigast för dem att följa stora FK: Synd att det ligger så till för dig, men då är du nog satt schack matt.Men.
  Livet går alltid vidare i alla fall:) TallKalle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alecta är en tilläggsförsäkring som jag har genom det företag där jag jobbade när jag blev sjuk. De följer FK:s regler nu för tiden. Anpassar sig efter dem. Det har varit på ont för min del, efter utförsäkringen.

   Fast just nu är jag så lättad att jag får tillbaka den här ersättningen att jag känner hur jag slappnar av allt mer. Och struntar i det som varit och ser i stället framåt. Underbart! :)

   Kram!

   Radera
 3. ha en fin kväll med lugn och ro :) kram

  SvaraRadera
 4. Jag är glad att det ordnat sig för dig till slut. Skulle önska att alla sjuka fick den lugn och ro som de behöver. Man kan inte få folk friska genom att de ständigt ska oroa sig var de ska få mat för dagen och ha nånstans att bo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Jag önskar också att det skulle ordna sig för alla sjuka, att de slapp pressas och stressas och utförsäkras.

   Jag har haft det så i tolv år nu. Först, i många år, hoppades jag själv och jobbade på att bli helt arbetsför igen. Fast ibland får man acceptera livet som det är, att något har förändrats. Och vara tacksam över att man har kvar de förmågor som man har.

   Allt gott!

   Radera