lördag 6 april 2013

Första vårfikan utomhus på stan


Solen värmde gott när jag fikade utomhus på Café Bryggan intill Munksjön för första gången i år. Ostfrallan och den lilla passionspralinen smakade gott till det gröna téet med citrussmak.

Isen ligger där den ligger på Munksjön fortfarande. Bryggorna som man byggt kring Munksjön i trappstegsnivåer är verkligen lyckade, tycker jag. Där vandrar och sitter både människor, hundar, måsar och änder. Det är så mycket som byggs i Jönköping, alldeles särskilt kring Munksjön, att där ser nästan aldrig likadant ut. Alltid något nytt på gång.

Till höger på bilden kommer man att bygga flera hus med lägenheter. Ett nytt stort parkeringshus med affärslokaler i gatuplan och hus med lägenheter är också på gång norr om Munksjön.

Jönköping är sannerligen en stad och kommun i förvandling och på tillväxt. En liten storstad, känns det allt mera som. Här finns mycket att välja på och ändå nära till det mesta. Också till naturen.

Jag hittade en klänning som jag gillade på Indiska och köpte den till mig.

Det är underbart att det äntligen känns som att våren är på väg! Solljuset och den vackra korgen full med pärlhyacinter och penséer utanför caféet fyllde mig med vårkänslor idag.



8 kommentarer:

  1. H ä r l i g t Anna-Karin!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det härligt att vintern äntligen är på väg bort, SoF! :)

      Kram

      Radera
  2. Hej!
    Läser din fina text. Solen värmer idag.... hoppas på ännu en vår o sommar. Härligt med lite nya vårkläder..
    Anna-K

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, A-k! :)

      Den kommer sakta men säkert, våren. Och som vi väntar och har väntat. :)

      Kram

      Radera
  3. Du skriver alltid så lockande om Jönköping, jag kanske borde
    flytta in. Tallebacken är en utflyttningsort, bara en sovplats.
    Ett år fyllde man 50 lägenheter med pensionärer från huvudstan.
    Storstaden växer på småorters bekostnad. Det är trist.

    Seglivad vinter
    våren har gett återbud
    sommaren blir kort

    Varm kram Anna-Karin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns mycket som är positivt här i Jönköping, tycker jag. Naturen här i Vätterbygden blev jag som förälskad i när jag flyttade hit som 19-åring. Fast den kalla nordanvinden som drar fram ibland från Vättern och det som kallas Vättersnö har jag aldrig riktigt blivit vän med.

      Tror du sommaren blir kort? Jag tror att det är våren som kommer att bli kort i år. Rekordkort, tror jag. ;) :)

      Kram

      Radera
  4. Jag har alltid haft en viss kärlek för Jönköping och Huskvarna. Vackert. Vilken utsikt ner mot Vättern på flera ställen. Men bäst av allt är att min favoritmoster och favoritmorbror bor där. En nyggd lägenhet vid Munksjön kunde kanske vara något. Du blev först. Jag har inte gjort min utomhusfikpremiär ännu.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vackra utsiktspunkter över Vätterlandskapet finns det hur många som helst här. Fast ärligt så trivs jag allra bäst när jag är i samma nivå som Vättern, där jag kan lyssna till, se och vandra längs med vågorna. Strandnära, alltså. ;) :)

      Se där, Bosse, en gemensam nämnare till har vi alltså. Halmstad, Österlen och så nu också Jönköping. Världen är liten ibland. Åtminstone Sverige. :)

      Kram

      Radera