tisdag 9 april 2013

Ögoninflammation

Jag har fått ögoninflammation som inte vill ge med sig. Det är precis samma besvär som jag gick med hela förra sommaren. Fast nu känner jag igen dem. Ringde doktorn snabbt.

Imorgon eftermiddag får jag ögonsalva som jag hoppas ska hjälpa mig. Jag är så trött på de här olika krämporna, små eller stora, som dyker upp hela tiden i mitt liv nu. Fast jag känner igen det, vet att det blir så när immunförsvaret är utmattat efter en lång tid med negativ stress.

Jag vet också att det här får ta sin tid. Det är ingenting som jag kan påskynda. Däremot kan jag försämra det om jag struntar i att ta hand om mig själv.

Så just nu gäller minsta möjliga tid vid datorn för mig. Undvika starkt solljus och kalla vindar som får det att värka ännu värre i mina ögon än vad det redan gör. Ta det lite lugnt och bära solglasögon när jag är ute.

Fast jag blir lätt deppig när mina ögon inte fungerar. Jag får jobba med mina tankar mycket. Meditera och lita till att det snart vänder åt rätt håll igen. Jag gör det jag kan för att ta mig upp igen ur min svacka. Ett steg i taget. En dag i taget. Och massor av tålamod.

Har du erfarenhet av ögoninflammation? Huskurer eller kanske till och med något som man kan göra för att förebygga att drabbas av det.

9 kommentarer:

 1. Hej Anna-Karin!
  Just ögoninflammation har jag inte besvär med, men vaglar och stora bölder som dyker upp här och var på de mest konstiga ställen på kroppen. Förknippar detta med min utmattning.
  Har ingen bra huskur som hjälper just mot ögoninflammation, men det brukar vara skönt med ljummet vatten.
  Krya på dig!
  Vårliga hälsningar från Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket konstiga saker kan man få uppleva när man blivit utmattad. Både psykiskt och fysiskt. Det mesta brukar självläka om man bara kan få lite lugn och ro omkring sig.

   Ljummet vatten lindrar när det gäller mina ögon. Och att lägga tépåsar på ögonen och vila i mörker en stund lindrar också, har jag upptäckt.

   Tack för din hälsning till mig!

   Kram

   Radera
 2. Har inte direkt erfarenhet av ögoninflammation.
  Haft besvär av en annan art under en tid, men nu är det bra.
  Hoppas det vänder snart! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att det rättat sig till för dig, det du haft besvär med, Moi.

   Jag har fått ögondroppar av läkaren nu, tar jag det lite lugnt så tror jag att det snart är bättre igen.

   Tack för din omtanke. :)

   Kram

   Radera
 3. Det var tråkigt att du åter hamnat på ruta ett, men jag är
  säker på att du hittar början på uppspiralen igen så du kan
  dansa två steg fram och ett tillbaka till ”Nya Vårvalsen”
  Tvätta bort tårsaltet från ögonen törs jag föreslå.
  Kram från Kalle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett bakslag har jag fått, fast på ruta ett kommer jag inte att hamna igen. I så fall dör jag knall och fall, tror jag på fullt allvar.

   Uppspiralen började igår när jag fick ett så positivt telefonsamtal från hjärtspecialisten. Och så har jag fått ögonsalvan från min läkare nu också. Fast fortsatt mycket vila behöver jag för mina ögon.

   Tack för din omtanke, Kalle. :)

   Kram

   Radera
 4. Precis som för dig händer det ibland. Brukar hjälpa rätt snabbt med en sådan där geggig gul sträng salva. Förstår dig. Man vill inte ha fler saker. Det räcker fullt med de vanliga.
  Det är de ömtåliga fina små blommorna som ska prövas oftast.
  Kram på dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där geggiga gula strängsalvan är så äcklig, tycker jag. ;) :)) Nu har jag fått salvan från min läkare och den är genomskinlig. ;)

   Tack för din omtanke, Bosse. Jag känner verkligen genom dina ord att du förstår hur det är. Kanske måste man ha varit där själv, totalt utmattad, för att verkligen kunna förstå hur det är när man inte längre har några "marginaler" att ta av. Vare sig fysiskt eller psykiskt. Som att hela tiden leva som en ballerina på såpad lina, där minsta "snedsteg" gör att man tappar balansen.

   Fast man blir allt skickligare på att hitta balansen igen ju längre man övar sig på det. :)

   Kram tillbaka till dig

   Radera
 5. Usch, har också haft ögoninflammation i perioder. Fast nu senast var det min dotters tur. Båda ögonen igenmurade med var.

  Anna-Karin, hoppas att du kan hitta balansen som du skrev om - ja övning ger ju färdighet heter det ju. :) kram

  SvaraRadera