tisdag 14 maj 2013

Utflykt till Brunstorps gård - bilder

Idag packade jag ryggsäcken och åkte med Mimmi på picknick till Brunstorps gård.

Det är ett underbart ställe strax norr om Huskvarna med massor av gamla fruktträd, perenner och sagolik utsikt över hela Vätterbygden.

Sommartid finns där ett café med gott fikabröd, smörgåsar med mera i mysig gammaldags romantisk miljö. Ett ställe som jag varmt rekommenderar att besöka om inte du varit där.

Man kan vara med på vandringar och olika aktiviteter på Brunstorps gård. Blomstervandringar, vandring bland astrakaner och Fruktens dag är några exempel.

Fast idag när jag och Mimmi var där fick vi njuta alldeles ensamma av fågelsången och utsikten över hela Vätterbygden med mäktiga bergssluttningar som en trygg och varm vägg bakom oss.


Brunstorps Gård strax norr om Huskvarna.Vitsipporna blommade intill påskliljorna i sluttningen.Här tappade jag andan så vackert var det.


Brunstorps café finns i huset till höger på bilden och är öppet sommartid.Rosa backsippa.Fruktträden är gamla ovanliga sorter numera.

 

Pioner och funkior på gång.Vita narcisser i grönt gräs mot gamla stenar och röd faluvägg. Vackert!Mimmi är inte lätt att fånga på bild. Fast jag försöker.
 


Fänrikshjärtan. Så vackra! En av mina älsklingsblommor sedan många år.

 
"Men här är ju inte en enda människa eller vovve mer än vi, matte?"Vårärt tror jag att den här vackra blomman heter.Härligt charmig miljö är det på Brunstorps gård, tycker jag.En liten söt blomma som jag tyvärr redan glömt namnet på. Kanske vet du?


Utsikten från lusthuset.Mimmi beundrar utsikten från lusthuset. Långt bort i fjärran ser man Taberg.Picknick i lusthuset för mig och Mimmi.

6 kommentarer:

 1. Så många vackra bilder du fick med dig!Du hann före regnet antar jag - eller kanske kom du efteråt. Jag är inomhus p.g.a. en dunderförkylning. Kram till dig!/Signhild Skrivmoster

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Signhild! :)

   Vet du, precis när jag satte mig i bilen och skulle iväg från Brunstorp, föll de allra första regndropparna på bilrutan. Sån tur vi hade, jag och Mimmi! :)

   Kram och krya på dig!

   Radera
 2. Det var verkligen en toppenplats du funnit. Den kan ej beskrivas,
  den måste ses, så tack vare dina lockande bilder åkte jag dit med
  Google, ända fram till gården. Vilken fantastisk underbar trakt.
  Dammen med lekstugelandet är ju sagolik. Man blir miljölycklig
  och vill föreviga alla vackra blommor och växter.

  Dit följer jag gärna med nån gång, med dig och Mimmi när kaféet
  har öppnat. Har du någon anknytning eller minnen från platsen?
  Ditt självporträtt berör mig mer än alla vyerna, du ser så ledsen
  och bekymrad ut. Ja dina läppar ler men ögonen gråter. Stackars
  ensamma lilla Anna-Karin tänker och känner jag, ärligt talat.
  Varm kram ( ) från Kalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Kalle, ja, det här är en av mina oaser i Vätterbygden. Här finns ju nästan hur många som helst, så mycket vacker natur. En av de starkaste anledningarna till att jag bott här så länge nu är just den vackra naturen här. Österlen är väl en av de platser som konkurrerar med Vätterbygden för mig.

   Jag har många minnen från Brunstorps gård. Alltså jag har varit här många gånger med olika människor, upplevt mycket här genom åren.

   Så fint du skriver till mig om hur du tänker kring bilden på mig. Tack, Kalle, för att du är en så inkännande människa, det är stort.

   Många bilder, minnen, känslor och tankar for runt i mig när jag var på Brunstorp med Mimmi. Ibland fölll en tår av saknad, ibland log jag av tacksamhet och glädje. Så, det du ser i mitt ansikte stämmer. Där är en blandning av mycket inuti mig just nu. Också en känsla av stark ensamhet vissa stunder. Det hör till i ett sorgearbete att ibland känna det så. Det blir bättre, det vet jag.

   Fast synd om mig är det väl inte, jag har så mycket positivt i mitt liv fortfarande. Bara väldigt mycket känslor i mig den här våren. Därför att jag är trött efter allt som hänt de senaste åren. Jag kommer igen, ska du se. :)

   Varm kram

   Radera
 3. Tack för att du tog mig med på utflykt. Många fina bilder. Förstår att du tappade andan vid den vyn.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Bosse, så roligt att jag fick visa dig Brunstorps gård genom mitt blogginlägg här.

   Det är nästan bara Österlen som kan konkurrera om Vätterbygden för mig i Sverige, tror jag.

   Kram och en fin helg önskar jag dig!

   Radera