lördag 17 augusti 2013

En bra vardag


Jag bläddrar bland sommarens alla bilder och ser tydligt hur mycket jag har fått uppleva. Det allra mesta ljusa och glada minnen. Jag ser att jag ser piggare ut nu än i våras. Även om det inte alltid känns så.

Sommaren är en begränsad tid av året i Sverige. Det är den tiden när jag vill så mycket. Besöka alla mina egna smultronställen. Upptäcka nya smultronställen. Få upp konditionen och ladda mina batterier. Vara utomhus så mycket som jag bara kan. Därför har bloggandet inte känts så viktigt för mig nu i sommar. Jag har prioriterat annat.

Jag är tacksam för allt jag har varit med om i sommar och det jag fortfarande har kvar att uppleva innan vardagen tar över helt igen.

Samtidigt tänker jag på hur viktigt det är att inte hänga upp hela sitt liv på just sommaren. Att se till att skapa sig en tillvaro och en vardag som är bra oavsett årstid. Att kunna följa med genom årstiderna och skapa ljuspunkter för sig själv året om.

Att kunna ta hand om sig själv året om. Både fysiskt och psykiskt.

När det är sensommar tar jag hand om mig genom att vårda min kropp. Promenader. Meditation. Yoga. Fotbad. Sköna, väldoftande hudkrämer.

Jag äter mycket bär. Kanske kommer det att stå en äppelkaka i ugnen den här helgen och sprida kaneldoft i köket.

Det blir små utflykter fortfarande. Häromdagen åkte jag Vättern runt. Ja, i bil alltså.

Jag promenerar. Läser, är med vänner och med mina älskade djur.

På kvällarna tänder jag stearinljus och lyssnar på musik hellre än att titta på TV.

Vilka är dina knep för att få en bra vardag för kropp och själ året om?

6 kommentarer:

 1. Det verkar som du haft en fin sommar på många sätt och vis. Visst har du rätt. Det bästa är om man kan konsten att njuta av alla fyra årstiderna. De har ju var och en för sig sin speciella charm. Vättern runt är något som jag saknar. Vi brukade under några år alltid köra bil runt sjön när det började våras.
  Sänka tempot. Bry sig om sig själv och sina medmänniskor. Lyssna på de inre signalerna. Unna sig själv saker som inte måste vara dyra. Du gav själv några bra ex. Kram på dig tjejen. Jag såg att Jönköping stadsbibliotek köpt in en bra bok. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Bosse, för dina knep som du delar med dig av för en bra vardag året om.

   En bra bok till Jönköpings stadsbibliotek, aha, det måste vara boken som du skrivit, tänker jag. Grattis till dig för det, Bosse! :)

   Själv undrar jag om jag någonsin kommer att kunna skriva klar boken/böckerna som jag håller på med. Jag försökte komma igång med den nu efter sommaren fast det känns som att jag inte har kraften till det nu.

   Men kanske är den klar när jag fyller 80. ;) :)

   Kram

   Radera
 2. Att ta vara på mulna dagar tycker jag är befriande och kravlöst.
  Beror kanske på att jag som ung slapp ifrån betorna vid ösregn.

  Aaah, äppelkaka,
  godaste bakverk som finns
  till en kopp kaffe!

  Med vaniljesås. Anna-Karin, jag läste din senaste kärleksdikt
  och trodde nästan säkert du åkt på en ny smekmånadsresa ;)
  Här har varit plaskig översvämning i Tallebacken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mulna dagar kan vara alldeles underbara, tycker jag.

   Dikterna som jag skriver kommer ofta till mig när jag minst anar det. Ofta har de inget alls med min egen verklighet att göra just då. Tycker jag om det jag skrivit så lägger jag in det här i min blogg.

   Kram

   Radera
 3. Mina "knep" borde nog vara fler. Jag ser till att alltid ha en bra bok till hands, det fungerar alla årstider och blogg vänner (men märkt av mindre aktivitet nu under sommaren). Att röra på sig är alltid bra, jag går på sjukgymnastik och försöker. Små utflykter är underbara minnen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böcker och bloggande och motion, tack för dina bra knep för att få en bra vardag året om, Cathrin.

   Ja, bloggandet har också för mig fått mindre plats än vanligt den här underbara varma och soliga sommaren som vi fått i år. Jag har velat ta vara på varenda dag och vara utomhus så mycket som möjligt.

   Så bra att du kommit igång med sjukgymnastik, jag önskar att det ska hjälpa dig.

   Själv så har jag promenerat längre och oftare och snabbare för att få bättre kondition och mindre ångest. Det lindrar och jag känner mig långsamt starkare och får mer energi.

   Kram

   Radera