onsdag 30 oktober 2013

Köpt gravdekoration

Jag köpte en krans av granris med grankottar och rönnbär idag. Den ska jag lägga på mammas grav nu till Allhelgonahelgen.

Grankottarna påminde mig om hur mamma brukade berätta för mig när jag var liten om hur hon, när hon var liten, brukade göra kor och grisar av kottarna och leka lagård i skogen med dem. Sedan brukade jag springa iväg till skogen. Samla kottar. Göra kor och grisar och leka lagård jag också.

Saknaden sprängde i bröstet på mig när jag försökte hitta en gravdekoration som kändes rätt för mig. Antingen var de för stora eller för små.

Helst av allt ville den lilla där inuti mig köpa något helt annat till min mamma där i blomsteraffären.

Kanske en vacker krukväxt och åka hem med den till mamma och sitta där en stund och prata och dricka kaffe tillsammans med henne. Eller kanske en liten julängel eller en söt liten tomte som det fanns alldeles fullt av nu på Plantagen.

Jag hade velat överraska henne med något. Få se henne bli så där glad i ögonen och höra henne skratta.

Fast verkligheten kom ifatt mig.

Någonting blir aldrig mer som det en gång var.

2 kommentarer:

 1. Din underbara förmåga att skriva precis som jag också känner - som om det var skrivet utav mej själv
  Att få känna igen och att få känna samhörighet
  Återigen varm tack Anna-Karin <3
  Kram
  Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack finaste Louise och ursäkta att jag inte svarat dig här tidigare. Det har varit fullt upp för mig med flytt kring äldsta dottern och sedan begravning av en älskad moster. Och så alla känslor kring allhelgonahelgen, för min egen mamma.

   Det går inte att springa förbi sorg och saknad. Försöker man det, kommer den fatt en förr eller senare. Och ofta ännu tyngre då.

   Sorg och saknad är en del i att vara människa. Något som kan kännas väldigt tröttande, den kan ta energi. Fast så småningom känner man att man får tillbaka energin och lusten och glädjen igen.

   Underbart att du får igenkänning när du läser det jag skrivit. Det är ju ett av syftena med det jag skriver, att skriva om det som vi människor har gemensamt. Det som förenar oss.

   Kram och allt gott till dig Louise! <3

   Radera