tisdag 26 november 2013

Provat nya glasögonJag for in till stan idag och provade glasögonbågar. De jag har är slitna. Jag tycker att glasögonbågar hade bättre kvalitet förr. Det var sällan då jag kände att jag behövde byta för bågarnas skull. Fast numera är det mer för att bågarna är slitna än att synen försämrats som jag byter glasögon.

Sedan jag började använda glasögon har jag haft nästan alla färger och material på bågar. Och olika former. Gröna, röda, blå, bruna, blå. Metall och plast. Och blandade material. Guldiga och brun metall. Plastbågar och metallbågar. Ovala och rektangulära. Stora och små.

Fast svarta glasögonbågar har jag aldrig haft förut. Så jag fick med mig fyra bågar hem och har provat dem ikväll.

Kanske blir det de här bågarna från Ray-Ban. Eller några helt andra. Det finns ju precis hur många bågar som helst att välja bland. För att inte tala om det urval som går att hitta på nätet.

Efter besöket hos optikern gick jag till mysiga Mackmakeriet i Jönköping och drack en kopp grönt té med citronsmak ur en vacker, stor kopp.

Idag var en härlig dag i mitt liv. Med mig själv.

Jag kände glädje och lycka spira allt mer djupt inifrån mig själv.


6 kommentarer:

 1. Det är en konst att kunna känna lycka med sig själv, det är skönt vara själv tycker jag. På nåt' sätt avslappnande. Angående elda och doppa limpa i kaffe...sök upp en offentlig eldstad och njut där. Här har vi många offentliga eldstäder, men kanske inte där? Här är ingen snö just...men glashalt, regn som kommer fryser till/ Agneta i Piteå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter så många år som jag levt i familj med två barn är det en omställning att ha så mycket tid för mig själv som jag har idag.

   Jag kom på häromdagen att halva mitt liv har jag varit mamma. Det känns både lite konstigt och också ibland riktigt härligt att nu ha så mycket tid att ge till mig själv. En frihet som påminner om tiden innan jag fick barn. Även om jag alltid kommer att vara mamma till mina nu vuxna döttrar. De personer som för alltid kommer att betyda mest av allt för mig. En gång bar jag dem inuti mig, det skapar särskilda band är jag helt övertygad om.

   Här har vi inga offentliga eldstäder alls, det skulle vi kunna ha här också, tycker jag. Så mysigt det låter. Fast man kan fixa sig en liten eldstad själv därute om man vill det. Tack för tipset!

   Idag är det blåsigt hos mig. Gryningen smyger sig stilla på. Det är klart väder. Ser ut att bli en vacker dag. Lite, lite snö skulle vara fint till första advent. Eller åtminstone lite rimfrost önskar jag mig.

   Allt gott!

   Radera
 2. Det är nästan det svåraste, att välja, det finns så många snygga modeller,´.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Cathrin, det är minsann knepigt att välja glasögonbågar så många alternativ som det finns idag. Jag är glad att där finns personal som hjälper mig. Annars skulle jag bli helt vimsig i skallen. (Mera vimsig än vanligt) ;) :)

   Idag ska jag bestämma mig. Kanske blir det de som är på bilden. Eller några helt andra. :)

   Allt gott!

   Radera
 3. Hej Fina Anna-Karin

  Hoppas Du väljer de bågarna som pryder Dej på bilden
  Jättefina!!

  Varm kram
  Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Louise! :) Jag har beställt just de här bågarna nu. :)

   Varm kram

   Radera