söndag 23 mars 2014

Bloggens betydelse för mig


I morse skrev jag en lista över viktiga händelser i mitt liv de senaste fem åren. Med det jag fått lära mig om negativ stress i bagaget, såg jag så tydligt hur ansträngande och samtidigt utvecklande de här åren har varit.

Det har varit alltför många punkter på mitt konto "negativ stress" och alltför få punkter på mitt konto "positiv stress och återhämtning". Som tur är har jag haft några redskap för att motverka den negativa stressen. Meditationen är kanske den viktigaste.

Bloggandet har också betytt mycket för mig den här tiden, inser jag. Här har jag satt ord på många känslor och tankar och genom det fått nya insikter om mig själv och livet. Att blogga har också varit avkoppling för mig. En oas, en trygg hamn att segla in i när allt stormar runt omkring.

En del av det som hänt mig har jag skrivit om här i min blogg. Fast långt ifrån allt. Känslorna jag känt de här fem åren har ändå satt sina avtryck i mitt bloggande.

Med min lista jag skrev i morse framför ögonen, så förstår jag tydligt varför hela min kropp och själ nu skriker till mig:

"Jag vill vila, vila, vila... Och skratta och ha roligt."

Ja, min själ och min kropp. Jag ska försöka ge dig det du önskar så mycket jag någonsin kan.

För det är du verkligen värd efter allt du varit med om.

Stor kram till mig själv idag och alla andra dagar också.

Tänk att jag överlevt alltsammans!

Jag är stark.
#Blogg100 - Dag 24

2 kommentarer:

 1. Det är viktigt att både ge sig själv en kram och tycka om sig själv. Vara stolt i smyg. För det är ingen annan som vet så mycket om just dig av många givna skäl. Nyttigt att stämma av negativ stress mot det motsatta då och då. Gärna reflektera över ett längre perspektiv. Ju fler punkter som står på den viktiga och bästa sidan ju bättre mår personen det handlar om. Lära av misstag. Våga välja bort saker som man vet att man inte mår bra av. Även om de kan vara hur roliga som helst på ett vis. Bloggandet är ofta en trevlig ventil om man håller det på en bra balans. Njuta av det lilla i det stora. Vara ute i naturen så mycket som helst. Hundar är bra på många sätt. De tvingar ut matte och husse i alla väder. Kram från VårBosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina kloka ord, Bosse. :)

   Kram

   Radera