torsdag 27 mars 2014

Långpromenader för kropp och själ

Buketten på bilden plockade jag i slutet av april förra året.

Jag promenerar året om. Dagligen om inte jag har feber, fast jag har väldigt sällan feber. Min lilla hund Mimmi är med mig på många promenader sedan jag köpte henne för 2 1/2 år sedan.

Den här årstiden tycker jag är bland de bästa tiderna att promenera. Nu ökar jag längden och tiden som jag är ute. Jag blir piggare och lugnare. Smärtan jag lever med minskar i styrka. Både kropp och själ mår bra av att röra på sig ute i friska luften.

Det är så härligt med all fågelsången ute nu. Att se hur knopparna på häckar längs med vägen där jag går, växer sig större för varje gång jag går förbi dem. Kanske hitta en liten tussilago längs med vägkanten. Se gässen eller svanarna flyga förbi ovanför mitt huvud.

Att få ta emot våren vandrande till fots, det är för mig att känna mig levande och att känna att jag ingår i ett sammanhang så mycket större än jag nog aldrig kommer att förstå det.

Jag behöver inte förstå allt som människa.

Det är stort nog att få uppleva.#Blogg100 - Dag 28

8 kommentarer:

 1. Ja vandrandet är hur gott som helst. Själv springer jag också, så det blir några timmar i veckan (och om dan). Det är nåt specielt med den här insikten om sammanhang man får när man rör sig i naturen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det underbart att få uppleva och känna att man ingår i det sammanhang som naturen är. Som människa. :)

   Allt gott!

   Radera
 2. Agneta utanför Piteå, vill skriva en SAK!! Det är att jag tycker, att Du skriver som jag tänker....men jag tror inte jag kan få ner det i ord eller så vågar jag inte! TACK för alla läsvärda ord. Jag kan skriva lite för mig själv, dagbok, brev och små berättelser(påhittade). Är bättre på baka gott. Är så TRÖTT i benen, har idag gjort en smörgåstårta och en prinsesstårta, hu va disk det blir!! Bakat bottnar och gjort all fyllning, jag är belåten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack till dig, Agneta, för att du läser här och skriver till mig, det blir jag så glad när du gör. :)

   Härligt att du är belåten med det du gjort, det låter så gott det du skriver om att du har bakat.

   Jag brukade också baka mycket förut. Bullar, småkakor, fina rulltårtor med mera. Och jag gjorde smörgåstårtor av hönökaka, minns jag. En smörgåstårta brukade jag göra som var mycket enkel. Jag köpte grova stora smörgåsringar som jag skar itu. Fyllningen var bredbar leverpastej med lite, lite grädde i. Och så bostongurka. Sedan garnerade jag den med gurkskivor ovanpå. Bredde lite majonnäs på kanterna och så finhackad persilja där. Supergott!

   Jag gillade mycket att dekorera och garnera tårtor och kakor och efterrätter. Fast sedan jag fick besvär med nacken och också stark smärta får jag pyssla med det i mycket mindre dos än vad jag gjorde förut. Ibland bakar jag muffins, det fixar jag lätt som en plätt. :)

   Kram

   Radera
 3. ”Jag behöver inte förstå allt som människa.
  Det är stort nog att få uppleva”. Genialt!
  Ännu inga maskrosblommor i Tallebacken ;)

  Om termometern
  ingenting att notera
  noll grader i natt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad att du gillar det jag skriver, Kalle. :)

   Inga maskrosblommor här heller än vad jag sett. ;) :)

   Kram

   Radera
 4. Känner så väl igen den känslan.
  Kramen Eva

  SvaraRadera