fredag 16 maj 2014

En hyllning till naturen mellan hägg och syren

"Lilla Grekland"

Häromkvällen spatserade en stor grävling helt fräckt genom min trädgård. Strax innan flög en örn omkring nära huset där jag bor. Den svartvita flugsnapparen har hittat ända från Afrika till vår nyutslagna skogslönn igen.

Mellan hägg och syren. Den vackraste tiden på året för mig och många andra. Även om varje årstid i livet har sin tjusning. Precis som varje ålder sägs ha det också.

Den vita bruden, körsbärsträdet, blommar fortfarande. Jag önskar att värmen som ska vara på väg kommer innan blomningen är över. Jag vill se fullt av surrande humlor och andra insekter där. Så kanske att jag får många goda läskande körsbär från det i sommar.

Äppelträdet är i full knopp. I år är där ovanligt många blomknoppar. Egentligen skulle vi behöva beskära trädet riktigt ordentligt. Det är spretigt och obeskuret fast en sagolik syn när det blommar.

Grannens hägg kan jag njuta av när helst jag vill från min soffa och min trädgård. Doften når fram till mig när jag är i trädgården. Vissa saker får man dela med varandra som grannar. Att dela häggdoft, det är härligt för mig.

Jag städade i mitt "Lilla Grekland" igår. Den lilla mysiga uteplatsen bakom vårt garage där det är så härligt att gömma sig för världen och hämta kraft. I gruset intill före detta grönsakslandet som numera mest är ett vilt växande blomrike, överraskades jag av tuvor med förgätmigej. Undrar vilken fågel som sått de fröna? Kanske är de en hälsning till mig från någon? Förgät mig ej ...

Syrenen hos mig har stora knoppar. Jag ska plantera så många vårlökar jag har råd med där till hösten. Blå scilla som jag älskar.

När jag vandrade med Mimmi över de öppna fälten nära den lilla sjön flög svalorna runt omkring oss nära marken. Högt uppe i luften drillade lärkor i mängder. På avstånd såg jag Tabergs topp sticka upp.

Jag kan höra suset från lövträd igen.

Vila i trädskugga som jag älskar.

Omfamnad av grönt.OMFAMNAD AV GRÖNT

Nu är världen grön.

Så ljuvavackert andlöst skön.

Så ulligt grön
som aldrig annars
under hela året.

Ljusgröna höjder
kring djupblå Vättern.

Omfamnad av grönt.

Mellan hägg och syren.

Så ljuvavackert
andlöst skönt.#Blogg100 - Dag 78

2 kommentarer:

 1. Så skönt du har det i din halvvilda have och så vackert du skriver
  om din sköna natur. Och en ensam liten maskros kom med på bilden;)
  Nu kommer värmen och omfamnar dig. Soligt fotoväder i Tallebacken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Kalle, härligt att du kunde se den lilla maskrosen på bilden. :)

   Kram

   Radera