onsdag 7 maj 2014

Omtumlande dag - från sjuka ministrar med full lön till glädjeskutt


Igår var en omtumlande dag för mig. Både vad som hände i min värld och hur jag kände mig. Från all den ilska som bubblade upp inifrån mig på morgonen när jag läste om ministrarna som får ut full lön när de är sjuka. Till glädjeskutt på kvällen.

Det fanns diskussioner där man menade att nu visar sig den svenska avundsjukan. Fast för mig är det inte avundsjuka. Det handlar om moral. Maktens människor som misstänker medborgarna för att fuska när det gäller sjukanmälningar, ska själva se till att följa de lagar som finns för dem, anser jag.

Dessutom, de människor med makten att bestämma över folkets möjligheter att klara sig ekonomiskt när de blir sjuka eller att besluta om ett system som utförsäkringarna, bör känna stor respekt inför de människor som får anpassa sig efter de reglerna och som inte har någon som helst möjlighet att glida undan det systemet. Det minsta ministrarna bör göra är att se till att de själva följer de lagar som finns för dem. Helst skulle jag vilja att de lagar som gäller folket också gällde ministrar. Vi är alla människor, oavsett vad vi gör eller hur vi mår.

Debatten kring ministrarna och deras icke anmälda sjukfrånvaro trots sjukdom, fortsätter bland annat i Dagens Nyheter. Det finns planer på att KU-granska alltsammans. Det är bra. Makten ska granskas.

Omtumlande dag, skrev jag. För på kvällen hände något riktigt, riktigt roligt och oväntat för mig som fick det att bubbla av glädje i min mage! Vad som hände kommer jag att berätta om här i min blogg så snart som jag kan göra det. Det är några detaljer som ska fixas till först.

Jag är förkyld. Har ont i öronen och bihålorna och ögonen är klibbiga. Min läkare har skrivit ut ögondroppar till mig eftersom jag haft besvär ända sedan början av mars och det vill inte ge med sig. Det är inte allergi, utan en infektion. Små saker som får mig som människa att känna tacksamhet över alla de dagar som mina ögon fungerar normalt.


Lästips:

"Minister eller inte minister, Reinfeldt" (Martin Mobergs betraktelser)

"Det här med att leva som man lär" (Martin Mobergs betraktelser)

#Blogg100 - Dag 69

8 kommentarer:

 1. Spännande Anna-Karin!
  Hoppas att din infektion ger sig! Jag har likadant och flera av de jag umgås med.
  Jobbigt.
  Kram och ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Krya på dig du också, Eva. :)

   Jag tror att våra immunförsvar inte har hämtat sig än efter den mörka vintern.

   Kram

   Radera
 2. Javisst är det som du skriver , om ministrar , Är skönt de öppnar sina ögon , o följer lagarna precis som alla oss människor !
  .....
  Snälla du sköt om dej o bli snart bra o får se o tindra stjärnklart igen i vårens alla sevärda o hörvärda händelser som skänker mer glädje.
  Så Krya på dej Anna-Karin o må så gott du bara kan <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack till dig, anonym! :)

   Allt gott!

   Radera
 3. Det är något sjukt
  med vårt arma fosterland
  Regeringsfarsot.

  Hej Anna-Karin, nu väntar jag med nyfikenhet efter
  fortsättningen på din ”hang over”. Kan det vara din
  badrumsvåg som gett ifrån sig en lättnadens suck ;)
  Lätt kram från Kalle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket som känns sjukt i vår tid i Sverige. Det finns mycket att förändra till det bättre för oss alla. Ett samhälle vinner enligt aktuell forskning på att minska klyftorna i samhället. Också ekonomiskt sett. Och nu kom jag på något mer som jag ska blogga om. ;) :)

   Nej, det var inte badrumsvågen, ha, ha.. :) :)

   Kram

   Radera
 4. Bra skrivet, håller med dig i allt. Det är ju inte klokt att vi inte får ta del av våra egna pengar fullt ut medans andra får i överflöd.

  Vad spännande att få höra vad som hänt

  Ha en skön kväll
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Malin. :)

   Det är omoraliskt och ett hån mot folket att bete sig så som ministrarna har gjort. Skapa så hårda regler för folket och sedan tänja så på sina egna gränser som de gjort.

   Jag har det jobbigt med mina ögon och en förkylning nu. Det är därför som jag inte kikar in i så många bloggar. Fast jag kommer säkert igen snart.

   Kram

   Radera