tisdag 10 juni 2014

Oasen Trädgårdsföreningen i Göteborg


När jag var i Göteborg för att uppleva konserten med Håkan Hellström på Ullevi i helgen, besökte jag Trädgårdsföreningen i Göteborg två gånger. Först innan konserten och sedan på förmiddagen efter konserten.

Trädgårdsföreningen i Göteborg är en sann oas. En sådan oas som alla städer behöver där människor kan andas en stund. En kraftkälla.

Jag såg två brudpar som blev fotograferade bland blommor och grönt när jag var där. Paddan kom lugnt glidande i vattnet intill parken ibland. I gräset bredde människor ut sig. Alla åldrar i en röra. På filtar med en fikakorg. Direkt på gräset på rygg.

Nu är tid att njuta av allt det vackra. Känna sommaren ända ner från tårna och in i själen.


#bloggswe

8 kommentarer:

 1. Det beräknas att Hellström indirekt dragit in 100 miljoner till
  Göteborgs restauranger och krögare. Inte illa! Hur mycket
  skattepengar som därav försvann? ja det är FRs fel;)

  Anna-Karin, du gör som Ferdinand går till de doftande
  blommorna;) Blev du stött för att jag skojade om Hellström
  eftersom du tog bort hela ditt inlägg? Allt gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer att både hotell, restauranger och säkert också många andra tjänade pengar på Hellström-konserten. Måste kännas gott för Håkan, tänker jag, att kunna bidra till så mycket positivt för sin stad som han älskar.

   Ja, det stämmer, jag är precis som Tjuren Ferdinand ibland, Kalle. ;) :)

   Nej, det hade inte något som helst att göra med din kommentar till mig att jag valde att plocka bort inlägget jag skrivit då om Hellström. Det fanns helt andra skäl till det.

   Kram

   Radera
 2. Där tillbringade jag min lunchtimma när jag var yngre och arbetade i centrala Göteborg. Många fina minnen därifrån, en magisk plats som alltid väckte min fantasi.
  kram Kim :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken härligt ställe att ha lunchtimma på, Kim!

   Det händer samma sak med mig när jag kliver in på sådana platser, det sätter igång fantasin. Ett underbart ställe för kropp och själ. :)

   Här i Jönköping där jag bor har vi bland annat Rosariet intill Vättern. Det är en av min stads oaser. Har du inte varit där rekommenderar jag ett besök där.

   Kram

   Radera
 3. Vår minste gillar stället också.
  Mvh
  LW

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag tänka mig. Fin lekplats såg jag att det fanns där.

   När mina ungar var små var vi där och de klättrade i ett gammalt stort träd som låg på marken minns jag.

   Och så finns ju det vackra Palmhuset i Trädgårdsföreningen. Det bloggade jag om för nästan exakt ett år sedan när jag besökte det och tog bilder. Varmt och vackert var det där.

   Allt gott!

   Radera
 4. Nej men ÅÅÅÅ, du var där. Jag upplevde det bara från balkongen, inte riktigt samma sak. Egentligen gillar jag Håkan mer som person än hans musik, även om vissa av hans låtar är fantastisk bra. Men jag förstår att det var en magisk kväll. Trädgårdföreningen är verkligen en oas - mitt i stan. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag var där, på Hellströms konsert på Ullevi, Cathrin. Det var en oförglömlig upplevelse. Tänk att vi upplevde det samtidigt fast på olika sätt, du och jag.

   Trädgårdsföreningen har börjat bli ett positivt måste för mig att besöka varje gång jag är i Göteborg.

   Här i stan har vi Rosariet intill Vättern som är en liknande vacker oas full med blommor.

   Kram

   Radera