onsdag 17 september 2014

Jag tar nya steg - snart min första bok som provbok


I så många år har jag drömt om att skriva en egen bok. Ja, ända sedan jag var en liten flicka. Nu är jag nära att den drömmen ska bli verklighet. Snart får jag hem mitt livs första provbok i min brevlåda.

Jag gör det för att jag blir så glad av att skriva. För att jag tänker att kanske kan det jag skrivit ge något till en annan människa. Så som jag själv fått så mycket genom att läsa andra människors tankar genom böckerna.

Det är ingen roman. Jag börjar försiktigt.

Det handlar om en bok för sådana som jag själv. Som funderar kring livet med allt vad det innebär. För oss som bär på mycket känslor.

Boken är tänkt att öppna för samtal. Både med sig själv och kanske också med andra.

Jag tänker att boken passar för den som av någon anledning har svårt att läsa en hel roman. Fast som klarar att läsa ett par sidor. Antingen för att man är utmattad/hjärntrött som jag själv varit. Eller för att man slitit hårt under dagen och vill ha en kort lässtund innan man somnar. Eller kanske en liten lätt bok att ha med sig när man åker buss eller tåg.

Boken passar också för bokcirklar och studiecirklar kring livet och livskunskap. I skolan och i andra sammanhang i samtal med unga människor med mera med mera tänker jag.

Du kommer bland annat att kunna köpa boken jag skrivit genom min blogg här, Maskroskvinnan. Också genom olika bokhandlar på nätet. Den kommer också att gå att låna på biblioteket så småningom.

Det här är något helt nytt för mig som jag ger mig in i nu.

Jag kastar mig ut i det okända med glädje och friskt mod.

Det finns en lista som jag skrivit på flera olika böcker som jag vill skriva. Olika teman.

Livet är fantastiskt.

Så fullt av möjligheter.

Åh vad jag väntar på provboken nu!


#bloggswe#egenutgivarna

16 kommentarer:

 1. Vilka stora hemliga steg du tagit utan att jag hade någon aning om det. Jag visste om din dröm. Vet att du har kapaciteten när det gäller det skriftliga. Vad kul att du tagit steget. :) Jag gissar på att du kommer att få blodad tand. Detta är säkert bara början på din författarkarriär. Du kommer att förverkliga fler skrivdrömmar. Må det ske.
  Det är något visst med att få provboken. Själv har jag fått uppleva det två gånger. Alla människor är olika. Jag njuter en kort stund. Sedan börjar jobbet. Det riktiga detektivjobbet ända in på gräsrotsnivå. För det viktigaste steget återstår. Sista chansen att hitta fel, ändra på saker. Jag önskar dig allt gott på alla plan. Undra om det blir din eller vår bok som kommer från tryckeriet först. Idag hoppas vi göra en beställning. En stor författarkram från Ystad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skrev boken i våras. Sedan har den varit vilande fram tills nu. Spännande att ge mig in i det här nu, jag får se vart det tar vägen. :) Antingen blir det flipp. Eller flopp. Värre blir det ju inte. ;) :)

   Av dig tror jag att jag har mycket att lära mig kring konsten att ge ut böcker.

   Jo, det är som du skriver sista chansen när man får provboken. Ska bli roligt att göra det jobbet, tycker jag. :)

   Tack för att du önskar mig allt gott på alla plan, detsamma önskar jag dig, Bosse! :) Och stort lycka till med din egen bok.

   Kram

   Radera
  2. Tack ska du ha!
   Jag gissar på att du läser provbok så det glöder i ögonen. :) Om du har tid och vill byta över till film kan jag rekommendera mitt inlägg idag, 23/9 på bloggen, filmerna är helt gratis och utan reklam. Ska ses i rätt ordning. Kram Bosse

   Radera
  3. Min provbok har inte kommit än. Jag öppnar brevlådan förväntansfullt varje dag, fast än är den inte framme hos mig. Den som väntar på något gott.. tänker jag. ;) :)

   Filmer är toppen den här tiden på året, jag kikar in i din blogg! :)

   Kram

   Radera
 2. Härligt .
  Lycka till Anna-Karin <3
  Glada soliga hälsningar till dej o din bok :)
  Kramar från Dalom

  SvaraRadera
 3. ÄNTLIGEN! Den boken vill jag så gärna läsa här i min koja.
  Sänd så snart som möjligt ett exemplar mot efterkrav till
  Kalle i Tallebacken. ((Kram))

  SvaraRadera
 4. Så roligt! Unnar dig den glädjen och önskar lycka till! Kramar!

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Stort tack till dig, Maj!

   Allt gott!

   Radera
 6. Det kommer att gå jättebra för du kan verkligen skriva och du uttrycker dig på ett fenomenalt sätt. Jag har svårt att läsa böcker eftersom jag är utbränd men din bok kan passa mig känns det som. Lycka till med boken.

  Ha en skön dag
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Malin! :)

   Det är härligt att förverkliga drömmar. Den boken jag skrivit är delvis tänkt att passa för de människor som har utmattningssyndrom. Så klart beroende på var man befinner sig i den processen.

   Det är en bok med texter kring livet och vad det är att vara människa. Andlighet och filosofi är ofta läkande för en människa som är utmattad. Man behöver komma i kontakt med sina känslor, bli berörd och också fundera kring livet och vilken mening man vill göra med sitt liv efter erfarenheterna från en utmattning.

   En skön helg önskar jag dig!

   Kram

   Radera
 7. Du är grym på att skriva! Det kommer gå bra! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Moi! Så¨glad jag blir för det du skriver till mig. :)

   Jag tycker om att skriva. Och att lära mig nya saker. Nu slår jag ihop de här två sakerna och det är både roligt och spännande för mig.

   Kram

   Radera