fredag 19 september 2014

Kampen för att stoppa utförsäkringarna fortsätter

För mig känns det som att efter det att Dagens Arena drog igång debatten om sjukförsäkringen och utförsäkringarna cirka en månad innan valet, har det varit som en ketchupeffekt.

Berättelserna och artiklarna kring de inhumana utförsäkringarna blir allt fler i media. Som att människor inte förut, innan valet, riktigt vågat berätta om hur de har haft och har det.

Det är min känsla så klart, inga fakta.

Själv känner jag mig matt nu efter att ha bloggat och skrivit debattartiklar innan valet. Jag vilar från det. Är glad och tacksam att se att där är många andra som fortfarande orkar engagera sig. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Solrosuppropet precis som Martin Mobergs betraktelser i FB fortsätter att hålla ögonen på att politikerna nu lever upp till det de lovat; att ta bort utförsäkringarna och skapa en tillräckligt bra sjukförsäkring för alla igen. Följ dem gärna, dela och sprid artiklar och länkar. På så sätt kan vi alla påverka för en sjukförsäkring värd namnet.

Jag kommer också att fortsätta att hålla ögon och öron öppna för vad som händer. Och laptopen beredd att skriva på när jag känner att det är dags för mig.

Det är sorgligt att läsa om det Sverige alliansen lämnar efter sig. Under åtta år har alliansens politik skapat stora klyftor mellan invånarna i vårt land. Allt fler människor har blivit fattiga och mår dåligt därför att de känner ekonomisk oro. Främlingsfientligheten och missnöjet har brett ut sig. Där har blivit ett stort mörkt hål i Sverige. Ett hål som vi nu behöver börja fylla med något ljusare och bättre. För allas vår skull.

Vart har Fredrik Reinfeldt och Anders Borg tagit vägen efter valförlusten undrar jag? Några mer osynliga än dem går knappt att hitta just nu, verkar det som. Vart tog allt deras prat om "ansvar" vägen? Och vilken innebörd hade ordet "ansvar" för alliansens två igångsättare? Ansvar gentemot vem? Det skulle jag vilja ha svar på.

Till och från kommer jag att lägga in intressanta länkar här i min blogg för den som vill läsa och följa med i det som sker när det gäller utförsäkringarna och socialförsäkringen.

Idag har jag bland annat läst artikeln "Min mammas tårar har betalt alliansens alla skattesänkningar". Missa inte den, starkt berörande och stark igenkänning från mig själv också.Fler lästips:

"Jämtin och Eneroth (S): Det är dags för en human sjukförsäkring" (Nyheter 24)
  
"Heltidsarbetare tvingas till socialen" (Aftonbladet)

"Solrosuppropet: S och MP kan ge tillbaka grundläggande rättigheter" (Dagens Arena)

"Är vi nära en upprättelse?" (Solrosuppropet)

"Vem lever på försörjningsstöd?" (Solrosuppropet)

"De lämnar ett sjunkande skepp" (Arbetet)

"Kampen för en mänskligare sjukförsäkring inte över ännu" (Martin Mobergs betraktelser, FB)


#svpol#socialförsäkringen#val2014

6 kommentarer:

 1. ”Ansvar gentemot vem? Det skulle jag vilja ha svar på.”
  De har endast ansvar inför rövarkapitalismen och de ”modiga
  riskkapitalisterna”. Nu får FR och AB löneförhöjning ska du se.
  Vi får nog en regering med V som stödparti som det alltid varit.
  Enligt en Tallebackeprognos ;) ((Kram lilla kämpe))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vem vet just nu hur allt blir? En dag i taget tänker jag. Jag tror och hoppas att politikerna så småningom väljer samarbete i stället för motarbete.

   Kram

   Radera
 2. Jag har själv arbetat fackligt och försökt göra skillnad i det lilla och jag hoppas det blir fler som engagerar sig. Borg och Reinfeldt har mjölkat ut det dom kan nu och då försvinner dom medans dom kan och har säkert många erbjudanden från storfinansen. Dom har aldrig haft nåt ansvar för då hade dom inte straffat vanligt hederligt folk när dom blir sjuka och arbetslösa, det är skamligt.

  Jag som varit med ett tag ser skillnaden och kunde aldrig drömma om att det skulle bli så här. Vi är bestulna på både försäkringar och pensioner.

  Ha en skön dag
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle vara en positiv effekt av alltsammans, om det blir fler som engagerar och bryr sig om politiken. Risken är ju att det kan bli precis tvärtom så som läget är nu; att människornas politikerförakt ökar.

   Tack för att du delar dina tankar här, Malin. Jag håller med i det du skriver.

   Kram

   Radera
 3. Hej Anna-Karin! Jättebra att du engagerar dig i dagens arbetsliv. Arbetskraften är idag utbytbar i Sverige, vilket motverkar yrkesstolthet. Anställningarna blir alltmer otrygga och de som egentligen styr arbetslivet är Bilderberggruppen, Barnevik och Svenskt näringsliv. Anställda i Sverige ersätts i stor omfattning av billigare arbetskraft i Rumänien eller utanför Europa. För vårt lands ekonomi och jobbarnas psykosociala hälsa, måste detta stoppas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej anonym!

   Jag tror att alla vi människor hör samman på denna jord. Det du skriver om här upplever jag som en utveckling som jag knappast tror att vi ska eller ens kan stoppa. Den ökade rörligheten och de allt mer öppna gränserna med allt vad det innebär.

   Allt gott!

   Radera