tisdag 16 september 2014

Lite till politik fast sen fokus på det ljusa och vackra i livet

Från och med idag kommer mitt skrivande i bloggen att fokusera på det ljusa, det vackra, kärleken och glädjen i livet. På livet självt, ljus och ibland också mörker. Mycket mindre politik än den senaste tiden. Förutsatt att inte något särskilt oväntat händer i politiken.

Några ord vill jag ändå skriva om det politiska läget i Sverige just nu. Folket har sagt sitt i valet 2014 i Sverige. Ett starkt nej till fortsatt politik från alliansen. Ett ja till förändring. Ett starkt ja till ett Sverige bra för alla i stället för ett fåtal.

Det är politikernas uppgift att ta sitt ansvar nu för Sverige med de förutsättningar som finns. Att stå starka mot den främlingsfientlighet och den missnöjespolitik som vuxit fram genom de ökade klyftorna i vårt samhälle, genom den politik som till stor del alliansen varit ansvarig för under åtta år.

Tänk att vi människor har så svårt att lära av historien. Tänk att vi människor har en förmåga att glömma så snabbt. Ibland på gott. Ibland på ont.

Vägen till ett starkt samhälle är jag övertygad går genom minskade klyftor mellan människor, jämlikhet och en bra skola utan segregation för alla barn i Sverige.

Jag tackar alla mina vänner som skrivit och delat och diskuterat här med mig i min blogg kring valet 2014.

De här senaste månaderna har jag läst och lärt mig så mycket och fått nya insikter om hur ett samhälle fungerar och också om politiken. Det är jag tacksam för och tar med mig vidare i mitt liv.


Lästips: "Regeringen och Solrosuppropet" #val2014#svpol#socialpolitik


2 kommentarer:

 1. Nytt fokus, jo jo, men om nu Aftonbladet hör av sig igen? ;)
  Stackars Reinfeldt, har blivit arbetslös.
  Hej hopp /Kalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du, Kalle, om Aftonbladet skulle höra av sig igen, ha, ha.. ja, då funderar jag väl en halv minut och sen så bestämmer jag mig för att skriva eller inte skriva. ;) :) Just nu känns det för mig som att det att jag fick möjligheten att skriva i Aftonbladet var "once in a lifetime". Fast man vet aldrig. Jag visste ju inte för en månad sedan att det skulle hända. Faktum är att jag har inte läst artikeln i papperstidningen än själv, ha, ha.. har tidningen liggande framme fast har inte läst artikeln. Känns fortfarande lite overkligt att det hände. Och fantastiskt. :)

   Reinfeldt blir aldrig arbetslös. Han är ju Arbetslinjen. ;)

   Kram

   Radera