onsdag 3 september 2014

Löfvén om sjukförsäkringen i Morgon P4 Kalmar

I morse svarade Stefan Löfvén på frågor kring sjukförsäkringen i Morgon P4 Kalmar. Han fick ge tydliga svar kring sjukpenningen, utförsäkringarna och också om sjukersättningen.

Jag kände mig besviken över att höra att Löfvén inte har någon tidpunkt för när sjukersättningen ska höjas. Det är människor med sjukersättning som har den lägsta ersättningen av alla. 

Däremot vill S (Löfvén) ta bort den bortre gränsen i sjukförsäkringen, alltså ta bort systemet med utförsäkringar. Det är mycket bra och viktigt för samhället. 

Socialdemokraterna vill också höja sjukpenningen. Det är bra i och för sig. Fast det innebär i sin tur att man prioriterar och ger fördelar till människor i arbete i stället för människor som inte kan arbeta på grund av ohälsa. Trots att vi människor har samma värde. Trots att vem som helst av oss kan få ett funktionshinder eller råka ut för en trafikolycka som gör att vi inte längre är arbetsföra.

Hur som helst. Det är tydligt att en stark röd-grön regering kommer att gå i riktning mot en bättre sjukförsäkring för oss alla. Så småningom också för de människor som har sjukersättning. Fast tidpunkten när det kommer att ske är oklar.

Först av allt ska i alla fall jag göra det jag kan för en röd-grön majoritet.

Rösta på söndagen den 14 september.Lästips: "Självklart också med schysst sjukersättning" (Martin Mobergs betraktelser)
#svpol#val2014#socialpolitik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar