måndag 15 september 2014

Löfvén statsminister - Reinfeldt avgår

Bye, bye alliansen. Jag kommer inte att sakna er.

Välkommen rödgröna!

Nya utmaningar väntar.

Släpp prestigen partier emellan. Samarbeta för ett icke-rasistiskt Sverige.

Minns att den stora majoriteten svenskar är mot främlingsfientlighet.

Fredrik Reinfeldt avgår som statsminister idag. Som partiledare till våren.

Åtta års alliansvälde är över.

Nu börjar resan mot ett nytt, mer jämlikt och solidariskt Sverige.

Det känns gott i min mage.#val2014#svpol#socialpolitik

6 kommentarer:

 1. Är det verkligen sant? trots massmedias stora cirkusuppbåd
  för Alliansen. Nu sticker de och lämnar röran åt andra som
  vanligt. Åt Reinfeldt väntar säkert ett trevligare jobb.

  Jag tror att allt ditt goda skrivarjobb har inverkat på valet.
  Tack Anna-Karin. Vinnarkram från Kalle. ;))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så kan också jag känna det, Kalle. Som att Reinfeldt och Borg lämnar skutan när de själva ställt till röran. ;) De är säkert mer än nöjda med det de uträttat, tror jag.

   Nej, Kalle, jag är en liten, liten röst bland så många, många andra. Fast alla röster har betydelse i världen.

   Kram

   Radera
 2. Avstår från att kommentera och skriva vad jag tycker men jag anser att vi kanske skulle tänka lite på tiden för Alliansen.....det var väl ändå inte för att alla var så nöjda med den förda politiken som medborgarna valde Alliansen......säger jag som röstade första gången på -60 talet och har varit med under "resans gång".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också varit med under en lång resa i mitt liv, Maj. Det finns både mörker och ljus att leta fram lite överallt i politiken genom årens lopp.

   Fast aldrig någonsin har jag upplevt i mitt liv en så inhuman och ojämlik och öka klyftorna-politik i Sverige som under alliansens tid vid makten.

   Tyvärr ser vi nu resultatet av det i SD:s framgångar. Det är inte bara rasism där. Utan kanske främst missnöje från utsatta grupper som tagit stor stryk under alliansens maktvälde.

   Jag tror på ett jämlikt samhälle med minskade klyftor mellan människor. Vägen dit kan bli lång och snårig nu efter alliansen. Fast nu har vi börjat gå den vägen, det är det mest viktiga för mig.

   Allt gott!

   Radera
 3. Det kändes riktigt bra tills man hörde att Vänsterpartiet blev uteslutet och dom skall samarbeta över blockgränserna. För mig känns det helt galet. Jag är rädd för att det blir omval tack vare detta

  Ha en skön kväll
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är övertygad om att Löfvén har en genomtänkt plan för hur han ska hantera den situation som uppstått i Sverige nu. Krossa blockpolitiken, kanske? Det kan finnas fördelar i det som jag ser det.

   Det kommer att bli lite huller om buller ett tag. Fast så småningom tror jag att allt kommer att landa. Att politikerna inser sitt ansvar för att Sverige lever vidare som ett föregångsland när det gäller jämlikhet och minskade klyftor mellan människor och en bra skola för alla.

   Det vi behöver nu är tålamod och tillit, tror jag.

   Omval tror jag att det är få partier som vill som läget är nu.

   Vi får ta hand om oss och se vad som händer. Vi har sagt vårt till politikerna. Nu är det deras uppgift att förverkliga det folket vill.

   Kram

   Radera