torsdag 25 september 2014

Min första egna bok "Omfamna livet" som provbok

Framsidan av min bok "Omfamna livet".

Idag landade provboken av min första egna bok, "Omfamna livet", i brevlådan! Jag hade egentligen tänkt äta när brevbäraren la paketet i brevlådan. Maten stod i mikron. Fast jag kunde omöjligt vänta med att hämta och öppna paketet för att få hålla provboken i min hand.

Så nyfiken kände jag mig på hur den skulle se ut och kännas!

Jag blev positivt överraskad. Boken ger en skön känsla i mig när jag ser på den och när jag håller den i min hand och bläddrar i den.

Nu ger jag mig in i ett nytt äventyr. Något okänt som jag inte alls vet vart det bär. Jag har roligt på vägen, det är huvudsaken för mig.

Nästa moment när det gäller boken jag skrivit är att lusläsa den. Jag ska be någon hjälpa mig att lusläsa den också. Be om synpunkter på den från människor som har erfarenhet och som jag litar på.

Även om jag korrekturläst så mycket i mitt liv i mitt yrke, så blir man blind för sina egna små misstag ibland. Det är mänskligt.

Jag känner som att jag hittat hem.

Den där boken har jag ju velat skapa ända sedan jag var liten.

Och äntligen håller jag den nu i mina händer!

Så småningom (förhoppningsvis i höst) kommer man att kunna köpa den här boken som jag skrivit genom min blogg och bokhandlar på nätet.

"Omfamna livet" är en bok med korta fristående texter kring livet. Om kärleken, döden, sorgen, födelsen och hoppet. Om naturen. Med mera.

En bok tänkt att inspirera till samtal. Med sig själv. Eller med andra.

Boken kan passa för bok- och studiecirklar eller kanske som julklapp/present till dig själv eller någon annan.

En lätt bok att hålla i handen med ett ganska djupt innehåll kring vad det är att vara människa.

En bok tänkt att läsas långsamt. Med tid för eftertanke.

Ett kapitel i taget.Baksidan av min bok "Omfamna livet".#bloggswe

10 kommentarer:

 1. Underbart Anna-Karin! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Moi, ja, det här känns underbart och helt rätt för mig. Det känns så himla roligt! :)

   Kram

   Radera
 2. En god bok blir det, din första bok, det är jag säker på.
  Hur många sidor blir det mellan de vackra pärmarna?
  Anna-Karin, min beställning står kvar.
  ((Kram)) från nyfikne Kalle ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Kalle. :)

   Det blir spännande att se om där är några som vill köpa min bok och i så fall vad de kommer att tycka om den. Jag tycker om den i alla fall. Läste den två gånger igår. ;) :)

   Jag vet inte hur många sidor det är exakt just nu. Det är en vacker bok. Lätt att hålla i handen, inte särskilt tjock. Fast innehållet är ganska så djupt och tungt och samtidigt hoppfullt och ljust, kan jag lova dig. En bok med texter att fundera kring, tänker jag.

   Jag har antecknat att du är intresserad av boken, Kalle. :) Tack för det! :)

   Kram

   Radera
 3. Älskar din framsida och bra baksidestext! Vem kan äta när en bok har kommit hem :-) Lyllo dig som håller i en egen bok som ska tryckas i många exemplar (förstår din känsla). Bra att du har vänner som korrekturläser innan den verkliga tryckningen. Varmt lycka till med boken och ha en riktigt fin helg/ kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, S, det känns härligt för mig att läsa att du älskar framsidan på min bok och att du har läst och gillar baksidestexten. :)

   Det här är ju första gången som jag skapar en bok. Så jag har funderat och det har varit så roligt under tiden jag skapat.

   Jag kommer på nya saker nu så klart när jag har boken i min hand. Att jag kunde gjort vissa saker ännu bättre och annorlunda. De erfarenheterna hoppas jag på att kunna använda mig av när jag skriver fler böcker. Vilket jag drömmer om att göra.

   En skön helg önskar jag dig också och stor kram!

   Radera
 4. Åhh, en sån härlig känsla :)

  Kramen Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en härlig känsla, Eva, en dröm som jag haft så länge. :)

   Kram

   Radera
 5. Grattis till att du skrivit en bok. Sånt tar tid. Fint omslag också. Du är verkligen kreativ

  Ha en fin dag
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Malin, det har tagit lång tid för mig att komma dit där jag är idag med min första bok. Många år faktiskt. Det är något som har mognat fram samtidigt som att jag har läkt samman mig själv genom att skriva. Bästa medicinen för mig, mitt skrivande. :)

   Tack för att du gillar omslaget. Jag har tagit bilden själv. Den är från Vätterstranden. :)

   Jag hoppas på att få klar boken denna höst. Får se om jag ror i land det. Jag kan inte stressa fram det, det får ta den tid det tar. :)

   Kram

   Radera