onsdag 22 oktober 2014

Medicinsk yoga efter zumban

I somras tränade jag zumba ett antal gånger för första gången i mitt liv. Det gjorde mig glad och jag var i en grupp med härliga, glada människor.

Jag fortsatte några gånger med zumban in på höstträningen. Kände ganska snabbt att tempot var högre nu än tidigare. Jag fick mer besvär än vanligt från min skada i nacken. Det kändes trist. Trist att ibland inse att man får avstå från saker som gör att man blir glad på grund av en skada eller sjukdom.

Efter att jag funderat bestämde jag mig för att byta ut zumban mot medicinsk yoga. Yogan har hjälpt mig genom åren att känna mindre smärta och att bli starkare både fysiskt och psykiskt och också mer kreativ.

Jag tränar yoga till och från själv hemma. Nu längtade jag efter att yoga tillsammans med andra. Och att kanske också lära mig nya saker i yogans värld.

Redan efter det första passet kände jag så stor effekt både fysiskt och psykiskt att jag själv blev förvånad. En skön känsla i hela mig. Det gav mig hopp. För jag minns när jag tränade yoga första gången i mitt liv. Att det tog nästan ett helt år innan min kropp kunde hitta till det lugna, läkande tillståndet i min själ.

Passet avslutades med en härlig meditation på mantrat Sa Ta Na Ma. Vad allt jag upplevde under denna meditation klarar jag inte att sätta ord på här i min blogg. Så många känslor. Lust att dansa, känslan av att sväva fritt och lätt som när jag var en liten flicka och dansade. Lugn. Tårar. Skratt. Kärlek. Allt jag kände lät jag stilla dra förbi som molnen på en blå himmel.

Härliga befriande yoga!

Konditionen tränar jag nu med skonsamma långpromenader.
2 kommentarer:

 1. Jag har också funderat på detta med medicinsk yoga men inte vågat mig på det. Jag håller med om att det är frustrerande att tvingas avstå från vissa saker pga smärta /sjukdom. Borde finnas mer att välja mellan. (Ps. Lite svårt att kommentera nu när man ska svara på en robotfråga som är jättesvår att läsa) Kram Cathrin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns många olika tekniker och annat att prova mot smärta. Det är nog sällan "farligt" att prova. Fast det är viktigt att själv känna efter om man tycker att det gör nytta, vad än det är, tror jag. För mig är yogan underbar som både ångest- och smärtlindrare. Och där finns inga som helst biverkningar som jag upplevt det i alla fall.

   Bra att du berättar att du får svara på en robotfråga i min blogg när du ska kommentera. Jag har inte gjort någon sådan inställning. Jag ska kolla upp det. Får du fortfarande svara på robotfråga för att kommentera här?

   Kram

   Kram

   Radera