måndag 8 december 2014

Tavla med skrivmaskin på Ikea


Den här lilla tavlan såg jag idag när jag var på Ikea. Kände som att den skulle passa mig som den skrivande människa jag är.

Den påminner mig om tiden före datorer. Om när jag var liten flicka och älskade att få följa med pappa till kontoret på hans företag.

Få vara med "kontoristerna" som det hette på den tiden. Titta på när de jobbade i sina fina, välstrukna blusar och färgglada korta kjolar, skor med klackar som lät när de gick fram och tillbaka på kontoret i sina uppsatta hår (60-tal).

Hade jag riktig tur så frågade någon av "kontoristerna" om jag ville skriva på skrivmaskinen. Så klart att jag ville! Där satt jag och knattrade för fullt på tangenterna utan att kunna få ihop några ord ännu.

Den där lilla flickans glädje som jag kände då, hittar jag fortfarande tillbaka till när jag knattrar på tangenter. Även om tangenterna idag sitter på en laptop i stället för på en skrivmaskin.

Tiderna och redskapen har förändras.

Fast skrivglädjen är densamma för mig nu som då fortfarande.

Och glädjen över att få berätta.

4 kommentarer:

 1. Här finns det en prima reseskrivmaskin från din glada barndomstid.
  Får jag ett bud! Fullt brukbar. Grön väska och kopiepapper medföljer.
  Vackert textsnitt. Du slipper misslyckade uppkopplingar mot internet.
  En liten klocka plingar när raden är full. Plong ;) Slå till?..……Kalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Kalle, så underbart att du har kvar en reseskrivmaskin från den tiden. Det är nästan så att jag blir sugen på att köpa den.

   Men, men, jag är så otroligt pryltrött, Kalle. Drömmer om att rensa ut och ha allt färre saker i mitt liv. Så tack för erbjudandet men jag avstår även om tanken är lockande. :)

   Att ha få saker ger lugn för mig i själen.

   Kram

   Radera
 2. Den skulle passa mig också som varit kontorist och älskade att skriva på maskin och det har jag haft nytta av vid datorn för det går fort för mig att skriva. Den var så läcker, skall kolla efter den. Jag har konstigt nog skrivit i några tidningar själv men på mina arbetsplatser ;)

  Jag är en sån som du beskriver från kontorstiden fast inte med knut och struken blus. Jag jobbade 7 år på ett fackföreningskontor och sen på flera andra ställen. Nu blev jag nostalgisk av dina ord.

  Ha en skön dag
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är tavlan härlig, Malin! :)

   Den väcker nostalgi och det gör också raderna du skriver till mig här.

   Kram

   Radera