fredag 24 april 2015

På Spira i ett grönskande Jönköping


Igår kväll var jag bjuden av min äldsta dotter på musikteater. Vi var på Spira i Jönköping och såg "Amadeus". Det var första gången jag var på Spira. En vacker byggnad med underbar utsikt över vatten, himmel, bro och min stad.

Härligt att gå på teater tycker jag! Att uppleva live det som sker i "direktsändning" på scenen framför mig tillsammans med andra. Magin i mötet mellan skådespelarna och publiken.

Kultur är hälsa och som balsam för själen. Ett av motmedlen och "läkemedlen" när det gäller t ex utmattning. Naturen, meditationen, yogan, sömn, promenader och kultur i olika former har varit det som hjälpt mig mest under min tid som utmattad.

Jag önskar att Jönköping en dag är känd för sin kultur minst lika mycket som för sin kommers och sin vackra natur. Och att kulturen inte kostar mer än att varenda själ har råd att njuta av den.

En skön helg önskar jag alla mina vänner från ett Jönköping där träden nu grönskar för fullt.

Blommande skogslönnar och björkar som grönskar såg jag igår på väg in till Spira.


#blogg100 #bloggswe

4 kommentarer:

 1. Ett tänkvärt och bra inlägg där jag håller med om allt.
  Vårkramar från Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Bosse! :)

   En härlig vecka önskar jag dig!

   Kramar

   Radera
 2. Det låter helt underbart och jag håller med dig att vi behöver kultur och komma ut på evenemang. Tyvärr har det blivit så dyrt, skulle vilja gå på allt. Jag har varit dit många gånger men inte på nåt evenemang. Var även på invigningen och filmade och fotade.

  I kväll skall jag på meditation och det behövs verkligen. Härligt skrivet

  Ha en skön dag och kväll
  kram
  Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är trist att det många gånger är dyrt att gå på olika kulturevenemang, tycker jag. Fast det finns också kultur som inte kostar något alls. Länsmuséet här i stan kostar det inget att besöka. Inte heller biblioteket. Och en del andra utställningar och musik i kyrkor och på en del andra ställen. Sedan finns det ju massor av kultur på nätet också. Bloggandet och skrivandet är kultur för mig. :) Vi kan skapa vår egen kultur, om vi vill, tänker jag. :)

   6 augusti kommer Tomas Ledin till Hovrättstorget i Jönköping. Det skulle jag vilja gå på. Har hört honom förut och han är en proffsig artist som jag gillar.

   Meditation är ljuvligt, så bra att du unnar dig det.

   Kram

   Radera